Stseen lavastusest "Aleksei Karenin"Foto: Mats Õun
Teater
5. september 2017, 12:52

Lavastus „Aleksei Karenin“ etendub mainekal festivalil Jekaterinburgis (1)

Homme sõidab Aleksei Pesegovi lavastuse „Aleksei Karenin“ trupp Jekaterinburgi, et osaleda Venemaa ühel hinnatumal festivalil „Realnyi teatr“.

Etendus toimub 9. septembril Sverdlovski akadeemilises draamateatris.

Festival „Realnyi teatr“ on Vaba Lava teatrikeskuse esimese hooaja kuraatori-produtsendi Oleg Loevski kureeritud festival, kuhu ta valib teatrite viimaste hooaegade väljapaistvamad lavastused. Seekord osaleb nädal aega kestval festivalil 22 teatrit ja ainsa rahvusvahelise teatrina R.A.A.A.M. Eestist.

Kuldse Maski laureaadi Aleksei Pesegovi lavastust „Aleksei Karenin“ mängiti kahel viimasel suvel 34 korral Tapa Raudteejaamas 5102 külastajale. Lavastades Eestis ja tutvudes siin Eesti dramaturgiaga on Aleksei Pesegovi oma koduteatris Minusinski draamateatris  järgmiseks ette võtnud August Kitzbergi „Libahundi“, mille esietendus on 30. novembril 2017.

Teatriühendus R.A.A.A.M alustab oma hooaega Eestis auhinnatud lavastustega. „Vannutatud neitside“ kuus etendust antakse septembris Telliskivi Loomelinnakus. “Libahunt”, etendub sügisel Jõhvi Kontserdimajas, rahvusooperis Estonia ja Vanemuise teatris.