Urmas KausFoto: Kuvatõmmis / TV3
Tele
4. september 2017, 21:31

Uudist täiendatud.

TV3 VIDEO | PÕHJALIK VASTULAUSE! Alaealisega sobimatus vahekorras olnud õpetaja Urmas: TAHTSIN POISSI AIDATA! (186)

Täna õhtul jõudis TV3s eetrisse Katrin Lusti autorisaade "Kuuuurija", milles saatejuht koos pedofiiliakuritegude ohvriga paljastas seksuaalkurjategijate võrgustiku.

Katrin Lust võttis suve hakul südameasjaks uurida 19aastase noormehe väiteid, kus ta süüdistas kooliõpetajat Urmas Kausi tema seksuaalses ärakasutamises. Nimelt oli tol ajal vaid 14aastase poisiga ühendust võtnud süüdi mõistetud pedofiil Kaido Vesmes.

Vesmes lubas poisile 50 eurot, kui ta õpetaja Urmas Kausi juurde saunapeole läheb. Seal aga olevat alaealisele poisile pakutud alkoholi ning ta väidab, et teda uimastati. Järgmine mälupilt, mida noormees mäletab, oli seksuaalne vahekord saunapeo võõrustaja õpetaja Urmas Kausiga.

Urmas Kaus väidab, et tegelikult sai nende tutvus alguse, kui noormees oli 16aastane ja ta käis tema juures kooli sisseastumispabereid vormistamas ja parasjagu juhtus olema saunapidu. 

Kuidas kommenteerib noormehe väiteid aga 40 aastat õpetajana töötanud Urmas Kaus? Viimase palvel avaldas TV3 tema vastulause täismahus.

Noormees rääkis ka esmakordselt ja avameelselt, mida Jaanus Konsa temaga korda saatis. Tuttavaks sai ta Jaanus Konsaga viis aastat tagasi suhtlusvõrgustikus rate.ee. Esialgu arvas toona 13aastane poiss, et ta suhtleb tüdrukuga, kellel nimeks Helena. Noormees saatis talle näopilte, kehapilte ning seksuaalse alatooniga pilte. Seejärel said nad kokku. Noormehe imestuseks ei ootanud teda Helena, vaid täiskasvanud mees, kes viis Martini metsatukka ning palus end paljaks võtta, tegi pilte ning kasutas poissi seksuaalselt ära. 

On uskumatu, kuid siiski tõsi, et lastele peavad päevast päeva inimjahti isegi kohtu poolt süüdi mõistetud pedofiilid. Kuidas on see võimalik ja mismoodi täiskasvanud noorukeid oma võrku mässivad?