Foto: Kuvatõmmis / TV3
Tele
4. september 2017, 19:41

TV3 VIDEO | Tallinna valimisnimekirjad hakkavad paika saama (9)

Valimised lähenevad ning täna-homme peavad valimisliidud ja erakonnad esitama valimiskomisjonidele nimekirjad kandideerijatest. Tegusa Tallinna esindajad lubavad valimisõhtuks üllatust, EKRE Tallinna linnapea kandidaat Martin Helme kiidab, et neil ei ole nimekirjas broilereid ning Kristen Michal Reformierakonnast ohtu komisjoni-poolsel nn peenhäälestamisel ei näe.

TV3 "Seitsmesed uudised" käis Tallinna valimiskomisjonis jälgimas tänast külalisterohket päeva.

Savisaare liidu ja Tegusa Tallinna ühisnimekirja tõid mõlema poole esindajad. Asjaajamine jäi savisaarlaste kanda, Tegusa Tallinna esindajad Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõis seisid rahulolevate nägudega savisaarlaste selja taga. 

Viimased lubasid valimisõhtuks üllatuse pakkuda. Sõõrumaa sõnas, et veendumus üllatuse pakkumiseks tugineb elukogemusele. "Vaadake natuke aasta tagasi, millise üllatuse ma pakkusin olümpiakomitee presidendi valimisel," rääkis Sõõrumaa. "14. märtsi õhtul kell kümme minust ei kirjutanud mitte keegi rida ja 15. märtsi hommikul oli mul õnnitlejaid ja 15. aprilli õhtuks olin ma olümpiakomitee president. Mitte keegi ei uskunud!"

EKRE esindaja, erakonna Tallinna linnapea kandidaat Martin Helme ütleb, et nemad on ainus nimekiri, kus on palju uusi ja värskeid tegijaid. "Väga palju on ettevõtjaid, broilereid ei ole," sõnas Martin Helme.

Reformierakondlasi ei hirmuta keskerakondlaste kasvav reiting. Erakonna Tallinna linnapea kandidaat Kristen Michal on arvamusel, et Reformierakond teeb valimistel korraliku tulemuse. "Ma julgeks öelda, et meie meeskond on Tallinnas kõige tugevam nimekiri." Michal avaldas naljatamis lootust, et kui komisjon on nimekirja nn peenhäälestamise lõpetanud, siis on nende kandidaadid endiselt kõik rivis. Kuna erakonnad isikuandmeid kontrollida ei tohi, siis valimiskomisjon kontrollib kandidaadid ise üle ning annab vajadusel võimaluse erakonnal endal parandada.