Kei Komuro ja Jaapani printsess Mako pressikonverentsil, kus teatasid avalikkust oma ühisest otsusest. Foto: Shizuo Kambayashi
Inimesed
3. september 2017, 18:39

Jaapani printsess loobub armastuse nimel kuninglikust seisusest (7)

Jaapani printsess Mako teatas pühapäeval, et loobub oma kuninglikust seisusest, et abielluda kodanlasest Kei Komuroga.

Jaapani keisri vanim lapselaps 25aastane printsess Mako andis avalikkusele oma otsusest teada pressikonverentsil, kirjutab Daily Mail. 

Printsess Mako ja tema armastatu on kunagised klassikaaslased, kuid printsessi sõnul rääkisid nad teineteisega esimest korda alles välismaale õppima suunduvatele õpilastele mõeldud üritusel. Vestlusest jõuti suhteni, mis pidas vastu ka noorte vahel laiutanud pikale distantsile: printsess Mako õppis aasta Suurbritannias, tema kaaslane Kei Komuro oli samal ajal õppimas aga USA-s.

Printsess on Komuro kohta öelnud, et esimese asjana märkas ta mehe juures tema päikselist naeratust. Aja jooksul on ta leidnud, et Komuro on siiras, kindlameelne, töökas ning tal on suur süda.

Kei Komuro töötab juriidilise assistendina ning talle meeldib mängida klaveril džässi. Komuro tegi printsessile ettepaneku abiellumiseks pärast ühist õhtusööki 2013. aasta detsembris. Printsessi pereliikmed on mehe sõnul ta omaks võtnud.

Millal pulmad toimuvad, pole veel täpselt teada, kuid palee ametnike sõnul võib aimata, et need korraldatake järgmisel sügisel.