Uue Maailma tänavafestivalFoto: Robin Roots
Inimesed
2. september 2017, 16:53

Pealinlaste lemmik tänavafestival toimub juba 11. korda

GALERII JA VIDEO | Uue Maailma tänavafestival äratab skulptuurid ellu (7)

"Kas need on päris kujud?" "Vaata, ta liigutas!" "Emme, kas ma võin neile münte topsi sisse panna?" "Ma ei usu, et see kuju on!" "Mine seisa nüüd sinna ette ja tee ka nii, ma filmin!"

Pealinna tasuta uulitsapeol Uue Maailma Koidu ja Videviku tänava nurgal läks nädalavahetust nautiv rahvahulk ärevusest kihama, kui keset tänavafestivali peo- ja laadamelu tärkasid ellu kaks skulptuuri.

Nagu pealinnas traditsiooniks on saanud, vabastasid ka nädalavahetusel autod Uue Maailma tänavad ning ruumi tehti linnaelanikele, kes laupäeva hommikust pühapäeva õhtuni laada- ja peomelu nautida saavad.

Korraldajate sõnul on programm õige tihe ning ka tänavatele telkide alla kogunenud kauplejaid rohkem kui varasematel aastatel. Tänavad on täis muusikat ja melu, tänavasporti, kauplejaid ja kodukohvikuid. Kauplejaid on kohal üle 150.

Festivalilt ei puudu elav muusika. Väike-Ameerika, Luha ja Kesk-Ameerika tänava ristmikul asuva pealava muusikaline programm meelitab kohale nii indie, roki, bluusi kui ka elektroonilise muusika fänne. Esinejate nimekirja kuuluvad teiste seas asumifestivalide veterankollektiiv Hilbert's Problems, "Noortebänd 2016" võitja The Notes, Uue Maailma omad noorhärrad Sten-Olle ja Rauni Vaher ning teised eriilmelised kollektiivid Eestimaa eri nurkadest.

Pühapäeval kella 11–16 toimub superministeeriumi taga staadionil heategevuslik taaskasutuslaat. Taaskasutuslaada osavõtutasu läheb heategevusorganisatsiooni Aarete Laegas projekti toetuseks, mille raames soetatakse keskusesse korralikud õmblusmasinad, et saaks teha mittekõlblikest riietest ümber vahvaid asju, näiteks õmmelda praktilisi teksakotte.

Mõlemal päeval pakuvad elamusi tänavakunstnikud, kes esinevad Koidu ja Videviku ristmikul.

Rohkem infot ja festivali kava leiad SIIT.