29. augustil toimus teleseriaali "Merivälja" esitluspiduFoto: Erlend Staub
Inimesed
4. september 2017, 23:05

4. septembril jõudis TV3 eetrisse müstiline teleseriaal „Merivälja“

VIDEO | Indrek Hargla: "Merivälja" seriaal vaid tõukub kunagisest Eesti suurimast mõistatusest (13)

29. augustil toimus teleseriaali „Merivälja“ esitluspidu. Ja 4. septembril jõudis ka TV3 eetrisse Eesti suurim mõistatus, mis on siiani lahendamata. Mida uurisid ja leidsid nõukogude sõjaväelased vene aja lõpul Meriväljalt? Kas tõesti oli tegu maavälise objekti ehk ufoga? 

Omal ajal niinimetatud Merivälja juhtumina tuntuks saanud lugu on Eesti kuulsaima paranähtus. See pani kihisema peaaegu pool Euroopat ning Nõukogude Liidus ulatus see kõige kõrgematesse Kremli koridoridesse ja tollal pukis olnud Juri Andropovi ümber olnud inimesteni välja.

29. augustil toimus teleseriaali "Merivälja" esitluspidu - Indrek Hargla (vasakul)

Uurisime teleseriaali „Merivälja“ stsenaristilt Indrek Harglalt, kui palju on tema loos seda kunagist Merivälja müstilist juhtumit.

Hargla sõnul seriaal „Merivälja“ ainult tõukub sellest kunagisest 90ndate müstilisest Merivälja juhtumist. „Mina nimetaks seda isegi Merivälja folklooriks. Minu lugu ei ole kindlasti dokumentaalne, lahti kirjutatud lugu sellest, mis päriselt toimus. Isegi päristegelased ei haaku selle looga. Meie seriaal on saanud nõndanimetatud Merivälja ufost vaid inspiratsiooni. See on totaalselt teine lugu, mis kasutab seda teadaolevat juhtumit vaid põhjana.“ 

Kui suurt edu sa seriaalile prognoosid? Kas sellest võib saada sama menukas teleprojekt näiteks kui „Õnne 13“ või „ENSV“?

Seda on minul keeruline prognoosida, küll aga on mul samal teemal tehtud ka raamat „Merivälja romaan“, mis peaks oktoobris raamatupoodidesse jõudma. See on küll erinev sellest teleekraanile jõudvast versioonist, aga romaani lõpus jõuavad tegelased mingisugusele arusaamisele ja ütlevad seal ka välja, et see on juba teise raamatu teema. Ehk, kui jumal annab, siis tuleb „Meriväljale“ ka jätk. 

Uus, kõhedust tekitav müstiline põnevusseriaal „Merivälja“ hakkab jooksma TV3 ekraanil esmaspäeviti kell 21.30.

Kuidas meeldis sulle seriaali esimene osa?