Ed Skrein Foto: AFP
Inimesed
29. august 2017, 12:30

Liiga suurte silmadega näitleja otsustas "Hellboy" filmist lahkuda (1)

Briti näitleja Ed Skrein otsustas BBC Newsi teatel loobuda rollist koomiksifilmis „Hellboy“, kuna teda kritiseeriti europiidse välimuse pärast.

Legendaarse koomiksi fännid sattusid raevu, kuna Skreini tegelane major Ben Daimio on tegelikult asiaat. „Hellboy“ ekraniseerijaid süüdistati rassismis. 34aastane "Troonide mängu" ja „Deadpooli“ näitleja Skrein pani ameti maha ning seletas Twitteris, et tal polnud rollipakkumist vastu võttes Daimio Jaapani päritolust aimugi. Skrein loobub enda sõnul rollist, „et sinna saaks valitud õige näitleja“. 

Hollywoodi on varemgi whitewashing'us ehk tegelaskujude valgeks võõpamises süüdistatud, kuid väljaande Hollywood Reporter teatel on Skrein esimene näitleja, kes sel põhjusel rollist taandub.

Mõni aasta tagasi sai režissöör Cameron Crowe sarjata, et oli oma filmis „Aloha“ valinud hiina juurtega tegelaskuju kehastajaks superstaar Emma Stone'i, kel pole Hiinaga mingit pistmist. Crowe seletas, et linateos põhineb tõsielul ning kõnealuse naise hiina päritolu polnud tema välimuse põhjal kohe märgata.