50 NIPPI | SÖÖ END ILUSAKS! Patuvaba tordi retsept (11)
Sättisime seekord koos bikiinifitness staari Evelin Ainomäega sammud Pirita kohvikusse ISU, kus valmistatakse toorjuustu kooke ja torte nii gurmaanidele, kui ka kaalujälgijatele.
Evelin: Sooviksin süüa kolm korda päevas ehtsat juustukooki, aga kahjuks pole see kasulik, sest toorjuustu rasvaprotsent on tohutult suur. Kui soovid vahel patustada juustukoogiga, siis vali lahjem variant. Ehk siis, ole nutikas ja sega toorjuust pooleks maitsestamata jogurti või lahja kohupiimaga.
Loomulikult jumaldame me kõik seda ehtsat juustukooki, aga kui te vaesekesed teaksite, kui palju klassikalise toorjuustu koogi tükk meile kaloreid ja rasva annab, siis me pigem jätaksime selle söömata.
Lahjaks toorjuustu koogiks soovitan kasutada maitsestamata jogurtit, mangopüreed, kuhu on lisatud ka maasikaid ja põhi on tehtud täistera kaerahelvestest ja kookosõlist. Sellist kooki võib nautida kas või iga päev ja mingist ülekaalust pole juttugi.
Vaata videot!
Aga miks mitte valmistada mangost ja kaerahelvestest täiuslik juustukoogi laadne maius kahele ka argipäeviti, milles on kodujuustu, kaerahelbeid, mangot ja parapähkleid.
Koostisained
50 g kaerahelbeid
20 g parapähkleid
1/2 vanillikauna seemned
160 g nõrutatud kodujuustu
10 g steviat (looduslik suhkruasendaja)
1 želatiinileht
pisike karbitäis vaarikaid
1/2 mangot
püreestatud 2 lusikatäit laimimahla
- Sega kaerahelbed hakitud parapähklitega. Pane segu kahe kõrge magustoidupokaali põhja ja vajuta kokku.
- Aseta želatiinileht 10 minutiks külma veega täidetud kaussi.
- Pane kodujuust, suhkuruasendaja ja vanill kastrulisse ja vispelda madalal kuumusel, kuni segu muutub ühtlaseks.
- Tõsta kastrul tulelt, lisa kuivaks pigistatud želatiin ja sega hoolega, kuni see sulab segu hulka.
- Vala segu helvestest põhjale.
- Lase magustoidul vähemalt kaks tundi külmikus seista.
- Sega mango laimimahlaga. Olenevalt mango küpsusest lisa vajaduse korral magustamiseks agaavisiirupit.
- Serveerimiseks vala mangokaste juustukookidele ning kaunista värskete vaarikate ja pähklipuruga
On siis eesti keel nii vaene, et sama nimega tähistatakse kümneid erinevaid asju?
Parim näide on sõna "konjak". Tähistab toodet mis on valmistatud kindlas maakonnas seal kasvatatud viinamarjadest. Kõiki sarnaseid tooteid nimetatakse "brändi".
Nii võika parimaks tordiks nimetada musta leiva viilu millele on peale määritud üliõhuke kiht võid. Pole rasvane, suhkur puudub ja palju kiudaineid!