Jeremy ClarksonFoto: Reuters / Scanpix
Inimesed
28. august 2017, 15:06

Saatejuht Jeremy Clarkson jättis suitsetamise maha: olen elu jooksul tõmmanud üle 630 000 sigareti!

Hiljuti kopsupõletikus vaevelnud Jeremy Clarkson jättis lõpuks suitsetamise maha. Mees tunnistas, et on suitsetanud 43 aastat järjest ning selle aja jooksul arvatavasti tõmmanud 630 000 sigaretti.

Endine „Top Geari“ saatejuht Clarkson (57) jättis suitsetamise maha "tänu" kopsupõletikule, kuna arstid nõudsid, et ta suitsetamise haiguse ajal lõpetaks.

Kuid kui haigus selja taha jäi, ei söandanud mees suitsu taas ette panna ning nüüdseks ongi ta olnud kuu aega järjest suitsuvaba.

Olenemata sellest, et Clarkson on üle 40 aasta suitsetanud kaks pakki päevas (seega ligi 40 sigaretti päevas!), olid tema kopsutestid üsna head.

„Ma suutsin hingata sügavamalt ja pikemalt kui mittesuitsetajast 40-aastane!“ uhkustas Clarkson ajalehes The Sunday Times. „Lühidalt ei ole suitsetamine mind ühelgi viisil kahjustanud. Ma olen sõna otseses mõttes trotsinud arstiteadust,“ lisas ta.

Mehe fännid on soovitanud tal veelgi tervislikumat elustiili elama hakata, paludes tal lõpetada ka alkoholitarbimine ning alustada ujumisega.

„Mind kutsuti sel nädalavahetusel lõunarannikule, et ma saaks ujuma minna. Ujuma? Inglise kanalis? Ma jätsin suitsetamies maha, jumala eest, mitte ei läinud peast segi!“ naljatles Clarkson ujumisplaanide üle.

Lisaks on Clarksonil jagada head nõu teistelegi, kes on plaaninud suitsetamist maha jätta – mees soovitab selleks lihtsalt Austraaliasse kolida.

„On mõningaid käepäraseid nippe, mida ma teistelegi saan jagada. Näiteks võid kolida Austraaliasse, kus suitsetamine on pea võimatu. Aga see tähendaks Austraalias elamist, mis oleks pisut sünge,“ kirjutas Clarkson.

Clarkson haigestus kopsupõletikku Mallorcal puhkusel viibides