Jon Snow ja Daenerys Targaryen lasid seitsmenda hooaja finaalosas tunded valla.Foto: HBO
Tele
28. august 2017, 13:14

NB! SISALDAB SUURI SPOILEREID!

VÄGEV FINAAL! „Troonide mängu“ seitsmes hooaeg lõpetas pauguga! (5)

NB! SPOILERID! ÄRA LOE, KUI SA EI OLE SEITSMENDA HOOAJA FINAALSAADET NÄINUD!

„Troonide mängu“ seitsmenda hooaja viimane episood nimega „The Dragon and the Wolf“ võttis seekordse hooaja kokku ülipika episoodiga. Ning hooaeg lõppes tõepoolest pauguga, kuna finaalsaade jättis õhku palju küsimusi. Kuid seriaalikirjutajad halastasid ka fännidele, tehes reaalsuseks paljude oodatud armastusloo…

Jah, lõpuks realiseerus kaua üles ehitatud Daenerys Targaryeni ja Jon Snow romantikamoment. Noored andsid järgi oma vastastikule sümpaatiale laevas, teel Põhjapoole, seega kinnitades, et kauaoodatud suhe kahe sarja peategelase vahel tõepoolest sünnib.

Samal ajal, sadu miile eemal, suutsid Ben Stark ja Samwell Tarly lõpuks panna kokku pusle, mis sarja algusaegadest lahendamata oli: kes on ikkagi Jon Snow vanemad? Selgus, et Snow ei ole mitte Targaryen liini sohipoeg, vaid täieõiguslik Targaryen, kelle pärisnimi on Aegon.

Seega ei ole Snow sohilaps ning tal on igati õigus Raudtroonile, vastavalt Westerose pärimisseadustele. Kuid antud olukord teeb draakonite emast, Daenerys Targaryenist tema tädi, mida oleks Snow arvatavasti enne tahtnud teada, kui ta naisega romantilise öö veetis…

Lisaks juhtus seitsmenda hooaja finaalsaates muidugi lisaks romantikale ka pöördelisi asju: Öökuningas (The Night King) hävitas oma draakoni abiga Müüri (The Wall) ning seetõttu sai surnute armee (army of the dead) Seitsmesse Kuningriiki sisse imbuda.

Sellega sai selgeks ka see, et „Troonide mängu“ kaheksas ja viimane hooaeg keskendub põhiliselt sõjale White Walkerite vastu. Muidugi ei rauge konfliktid ja tegevus ka „inimesteliinis“, kuna Cersei Lannister otsustas rikkuda Snow ja Danyga tehtud kokkulepet, tuues oma sõjaväe Põhjast tagasi, lootuses hoida niimoodi haaret Raudtrooni ümber.