The Suni viimane kontsert KihnusFoto: Teet Malsroos
Inimesed
26. august 2017, 20:01

TANEL PADAR pärast viimast esinemist The Suniga: see kontsert on minu jaoks üks emotsionaalsemaid (17)

Reede õhtul andis Tanel Padar ja The Sun Kihnu saarel viimase live’i, et pärast 15 tegutsemisaastat laiali minna ja muude projektidega edasi rokkida. Kihnu rahvamajja tuli suvelõpupeole kokku ligi 900 inimest, kelle seas nii kohalikke kui mandrilt tulnuid.

Üheksa paiku algaval kontserdil tervitavad pidulisi kohalikud tantsutüdrukud lendlevate seelikute, line-tantsu ja The Suni rokkmuusika tantsukavaga. Rahvas läheb kohe käima ja elab hõisete ning aktiivse plaksutamise saatel kaasa. Õhtulehe ajakirjaniku juurde tuleb 90ndatest aastatest pärit Meie Meele ajalehega fänn, kes näitab lehte, kus blond Tanel Padar esikaanel ja ütleb, et ootab, kui solist jooksmast tagasi tuleb ja küsib siis sinna peale autogrammi.

Kell 21:20 läheb peale The Sun, bändi staarsolist Tanel Padar saabub lavale viimasena ja tervitab saali. Lava ees käib kõva tõuklemine ning üle 10 aasta bändi fännanud naised on omale võidelnud koha esireas, kus igat laulu kaasa lõõritada. Esitusele tulevad nii vanemad hitid kui uuemad läbisegi, tantsib ja laulab terve saal ning tagasi end ei hoita. Pidu ja live on hea ning Padar tänab lugude vahel publikut kaasaelamise eest.

The Suni viimane kontsert Kihnus Foto: Teet Malsroos

Tund ja kakskümmend minutit kestnud rokkimise jooksul annab ansambel publiku nõudmise peale paar lisalugu, lõpetades kontserdi hitiga “Welcome to Estonia”. Kõik paistab olevat ajaliselt paika pandud ning kauemaks lavale ei jääda kui esialgu plaaniti. Kui mõned lootsid, et ehk esitatakse lugu koos saalis kaasaelanud ja õlut rüübanud kuulsa Kihnu Virvega, siis seda ei juhtunud. Ei tule ka järelpidu, sest enamik bändiliikmeid lahkub saarelt kohe pärast esinemist.

Kohe kui muusikud lavalt maha astuvad ja tagatuppa liiguvad, kogunevad fännid neid ukse taha ootama. Kes soovib ühispilti ja kes Tanel Padarilt autogrammi. Nii mõnigi on ostund omale mälestuseks bändisärgi. Esimesena näitavad nägu heas tujus Danel Pandre ja Tarvo Valm, kes rõõmsalt intervjuusid annavad ja ühispiltidel poseerivad. Samal ajal lahkuvad Tanel Padar ja Tomi Rahula majast backstage’i aknast välja ronides ja ööpimeduses sadama poole hiilides, et kiirelt saarelt lahkuda. Järgmine päev ju ootamas uus esinemine. Hämmingus inimestele jääb esialgu mulje, et Padar fännidega saarel ei suhtlegi. Pikalt pead norgu ei lasta ning pidu käib rahvamajas edasi hommikutundideni.

Padari sõnul kohtus ta fännidega õues, tagasiteel sadamas ja laeval: “Jagasin autogramme ja tegime pilte. Ma olen alati võtnud hetke, et hinge tõmmata ja riideid vahetada,” sõnab mees järgmisel päeval, et pidi kiirelt lahkuma, kuna neid oli laev koos meeskonnaga sadamas ootamas. “Kõik, kes on minuga pilti tahtnud, on 15 aasta jooksul seda kindlasti teha jõudnud. Ma ei ole kuhugi kadunud fännide jaoks,” kinnitab Padar, et nemad on tema jaoks sama olulised kui tema nende jaoks. “Eilne kontsert on minu jaoks üks emotsionaalsemaid ja sellistel hetkedel on vaja endale ning möödunule mõelda. Sellest saavad ka tõelised fännid aru, sest aastatega on nad mind tundma õppinud,” lisab palavalt armastatud muusik, et ootab juba uusi ja põnevaid kohtumisi kõikide oma fännidega. “See vinge sõit läheb edasi.”

Vaata videointervjuud Danel Padre ja Tarvo Valmiga SIIT.