Poproki suurnimi TotoFoto: Promo
Inimesed
25. august 2017, 10:08

Rokkansambel Toto esineb juubelituuri raames Tallinnas

12. veebruaril esineb Tallinnas Nordea kontserdimajas, poproki suurnimi Toto. Eestisse jõuab Ameerika ansambel uue suurejoonelise maailmaturnee raames, mis kannab nime „40 Trips Around The Sun Tour“ ning on pühendatud bändi 40 aasta juubelile.

Tänavu möödub nelikümmend aastat ansambli loomisest ning aastal 2018 tähistab Toto neljakümmet aastat omanimelise debüütalbumi ning maailmahitiks saanud esiksingli „Hold The Line“ ilmumisest. Suure juubeli puhul siirdub bänd oma viimase aja suurimale maailmatuurile, mis saab alguse veebruarikuus Euroopas. Suure juubeli puhul lastakse välja ka uus album, mis hakkab sisaldama ansambli remasterdatud hitte ning seni avaldamata uusi lugusid.

„Mõeldes juba neli aastakümmet kestvale karjäärile ning edule, oleme heas mõttes šokis ning elevil saabuva juubeli pärast. Eelseisvad juubelisõud saavad olema väga erilised nii bändi liikmete kui ka kõikide meie fännide jaoks. Põnev on taas koos stuudios töötada vanade hittide kallal ja salvestada uut muusikat ning seejärel väga suurele tuurile minna“, ütles Toto asutajaliige Steve Lukather.

Toto jääb ka tänapäeval plaadi- ja kontserttuuride müüginumbrite poolest üheks maailma edukaimaks ansambliks. Bändi muusikud on nii eraldiseisvalt kui ka ansambliliikmetena andnud väga suure panuse pop- ja rokk-kultuuri kujundamisele ning mõjutanud selle arengut, võttes osa erinevate artistide ligi viie tuhande albumi salvestamisel. Nende tööde seas on ka Michael Jacksoni „Thriller“. Kokku on Toto liikmete osalusel salvestatud albumite müüginumbrid ületanud poolt miljardit eksemplari. Neid plaate on üle kahesaja korra esitatud ka Grammy auhinna kandidaadiks.

Paljud tänapäevased esinejad kasutavad ansambli loomingut kui etaloni oma materjali salvestamisel ja produtseerimisel. Toto on üks vähestest 70ndate bändidest, kes on püsima jäänud vaatamata muutuvatele muusikatrendidele ja -stiilidele ning kes naudib edukat karjääri ka 40 aastat pärast bändi asutamist. 

Tallinnasse jõuab Toto koosseisus Joseph Williams (vokaal), David Paich (klahvpillid, vokaal), Steve Porcaro (klahvpillid), Steve Lukather (kitarr, vokaal), Lenny Castro (löökpillid), Warren Ham (saksofon), Shem von Schroeck (basskitarr) ja Shannon Forrest (trummid).

Juubelisõu raames kõlavad 12. veebruaril Nordea kontserdimaja laval ansambli suurimad hitid, sealhulgas sellised poproki klassikalised palad nagu „Africa“, „Rosanna“, „Hold The Line“, „Stop Loving You“ jpt.