Foto: Kalev Lilleorg
Mitmesugust
23. august 2017, 07:54

Marta Laan: "Kõigega võib kohaneda, aga mitte tahtliku kurjusega."

Näitlejanna Marta Laan astub sel sügisel oma mugavustsoonist välja – kuigi ta suhtub muutustesse pigem ettevaatlikult, on ta andnud oma keha ja hääle üleriigilise menusaate teenistusse, et kehastuda kelleks tahes.

Marta (32) ise ei pelga uut väljakutset vähimalgi määral, sest näosaade on ka osalejatele põnev meelelahutus. «Muutus on minu jaoks uute olukordadega kohanemise oskus. See tähistab millegi vana lõppu ja uue algust. Positiivsed muutused on nagu head üllatused – neid tuleb tervitada. Negatiivsed muutused on aga õppetunnid. Neid tuleb samuti tervitada, sest siis on areng võimalik,» nendib ta.

Millised on olnud sinu elu suurimad muutused?

Kindlasti oli üks neid ülikooli alguses vanematekodust väljakolimine. Lavakunstikooli lõpetamine oli teine meeldejääv hetk, aga kindlasti on üks olulisemaid muutusi olnud ka Draamateatrisse tööle asumine. Minu perekond ja sõbrad on alati nendes olukordades toeks olnud. Kodusadam on mulle väga tähtis.

Kas sulle meeldivad elumuutused? Kuidas sa nendega kohaned?

Raske öelda, kas meeldivad ... Meeldivad, kui need on eluks vajalikud. Eks iga muutus tõmba korraks ­tavarutiinist välja, tekitab adrenaliini. Aja jooksul muutub kõik – tuleb osata kohaneda ja vahel ka lihtsalt leppida.

Kohanemine kasvatab iseloomu. Arvan, et üldjoontes olen üsna hea kohaneja, aga rumaluse ja ebaõiglusega keeldun kohanemast.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse