Stseen lavastusest "Libahunt".Foto: Mats Õun
Teater
21. august 2017, 11:59

R.A.A.A.M alustab uut hooaega auhinnatud menulavastustega

Teatriühendus R.A.A.A.M rõõmustab oma publikult sel sügisel kahe populaarseks saanud lavastusega. Septembris etendub Telliskivi Loomelinnakus viimased kuus korda Madis Kalmeti lavastus  "Vannutatud neitsid", oktoobris jõutakse Jakuutia lavastaja Sergei Potapovi "Libahundiga" Jõhvi Kontserdimajja, novembris Estoniasse ja detsembris antakse üks etendus ka Tartus Vanemuise suures majas.Oleg Mihailovi kirjutatud "Vannutatud neitsid " on valustraagiline, kuid samas puhastavalt helge perekonnadraama. Näidendi tegevus toimub meie päevil Tirana - Albaania pealinna - äärelinnas. See ei ole piltpostkaartide ja turistide Tirana, vaid karm, halastamatu ning reaalne Tirana, kus üks perekond võitleb oma argipäevas õnne ja parema tuleviku nimel. Tragikoomiliselt, isegi groteskselt põrkuvad tänapäeva maailma tavad ja harjumused aastasadu vanade traditsioonide ja tabudega. Näidendi teemad on üllatavalt aktuaalsed maailmas, kus on praegu teravasse konflikti sattunud humanistlik ja demokra

Peale Eesti etendusi sõidetakse trupiga jaanuaris Tšiilisse, kus antakse Lõuna-Ameerika hinnatumal festivalil Santiago MIL kolm etendust.

“Libahunt” võitis 2016. aastal  Peterburi teatrikriitikute auhinna “Balti Maja” festivalil ja 2017. aastal SLAVIJA teatrifestivalil Belgradis Grand Prix.
Peale etendusi 

Lavastaja Sergei Potapov (Jakuutia), kunstnik Ervin Õunapuu, muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres, valguskujundaja Priidu Adlas. Mängivad Kristiina-Hortensia Port, Liisa Pulk, Martin Kõiv, Ivo Uukkivi (Eesti Draamateater), Kristo Viiding, Mari Lill (Eesti Draamateater), Piret Simson.