Foto: "The Simpsons" logo
Tele
17. august 2017, 17:33

YouTube'is edastatakse illegaalsetelt tuntud telesarjade otseülekandeid (2)

Videote avaldamiseks kasutatav veebileht YouTube on uskumatult hea meelelahutuskoht, kuid paljud inimesed kasutavad veebilehte vääralt ning nüüd on lehele jõudnud ka paljude tuntud ja armastatud sarjade otse-ülekanded, tänu millele saab neid tasuta ja ööpäevaringselt vaadata.

Enamasti edastatakse otseülekannetena joonissarju nagu “Simpsonid”, “Family Guy” (“Perepea”), “Futurama”, “American Dad”, “South Park” jne. 

Foto: kuvatõmmis YouTube'st

Muidugi ei ole antud tegevus legaalne, kuna kõik need seriaalid on autoriõigustega kaitstud. Seega nende YouTube’s ülekandmine on täielikult illegaalne. 

Huvitav aspekt asja juures on ka see, et kanalid, mis multikad otseülekandena näitavad, ei ole videole paigaldanud reklaame, seega ei teeni kanalite omanikud oma tegevusega raha. Ehk nad siis tõesti armastavad joonissarju ja tahavad neid ülejäänutega jagada…?

YouTube muidugi sulgeb otseülekanded koheselt, kui autoriõiguste rikkumine avastatakse, kuid sellest pole eriti kasu, kuna ühe sulgemisel tekib neid koheselt juurde nagu seeni pärast vihma. 

Sarjade tegijate jaoks on asi muidugi kahjustav, kuid tavalise multikafänni jaoks suurepärane võimalus tasuta ja kasvõi ööpäev läbi oma lemmiksarja vaadata. Kuid kui südametunnistus ei lase sellist illegaalset tegevust toetada, on olemas ka teisi veebilehti (nagu näiteks Netflix), kus täiesti legaalselt seriaale ja filme vaadata.