Inimesed
16. august 2017, 16:04

Pärnus toimus mid-amatööride võistlus Pärnu Bay Golf 

Oppa! Tänavatantsija Joel Juht rokib ka golfivõistlustel

Golfiväljakutsega jätkuvalt ametis olev tantsustaar Joel Juht tegi möödunud nädalavahetusel kaasa mid-amatööride võistluse Pärnu Bay Golf Links väljakul. Sama võistluse raames sai peetud ka LHV MidAm Touri kolmas ja ühtlasi selle hooaja viimane etapp, mille tulemusena selgusid ka hooaja võitjad. Tuuri raames mängitakse HCP-löögimängu kolmes klassis ja meeste B-klassis (hcp 12,1-24) sai teise koha Joel Juht netotulemusega 150 lööki. 

Golfiväljakutsega jätkuvalt ametis olev Joel Juht tegi möödunud nädalavahetusel kaasa mid-amatööride võistluse Pärnu Bay Golf Links väljakul. Sama võistluse raames sai peetud ka LHV MidAm Touri kolmas ja ühtlasi selle hooaja viimane etapp, mille tulemusena selgusid ka hooaja võitjad. Tuuri raames mängitakse HCP-löögimängu kolmes klassis ja meeste B-klassis (hcp 12,1-24) sai teise koha Joel Juht netotulemusega 150 lööki.

Joel, möödunud nädalavahetusel osalesid meistrivõistlustel, mitte küll nendel, mille poole oma golfiväljakutsega pürgid. Kuidas läks?

Mul läks üllatavalt hästi. Ega ma mingit kohta ei lootnud, tahtsin lihtsalt teha oma mängu ja mängisin selles oodatust isegi paremini. HCP arvestuses isegi alla oma taseme teisel päeval.

Ilm golfimängijaid ei soosinud, kuidas ilma trotsid?

Mulle tuli üllatusena, et pidin tagaala tiidelt mängima, ma ei olnud üle valgete tiide üldse mänginudki. Eelmise päeva õhtul sain teada, et mängitakse tagatiidelt, päev aega varem tegin harjutusmängu ka valgetelt tiidelt, mitte sinistelt, ja siis tuli küll murekoht. Esimesel päeval mõtlesin natuke üle. See oli minu esimene mäng nii tugeva tuulega, nii et ma mere ääres links-väljakul, 16. rajal, pidin lööma 30 meetrit mere peale, siis pall lendas tagasi. Oli väga raske mängida!

Teisel päeval läks sul paremini. Millest see tingitud oli?

Teisel päeval polnud mul enam hirmu tagatiidelt mängimise ees ega ülemõtlemist, siis ma enam-vähem juba teadsin, mis olukord on. Kuna ilm oli sama, siis tegin teatud kohtades muudatusi, arvestasin riskilööke vähemaks, tegin raudade valikus muudatusi ja nii oligi.

Lõpptulemusena said siiski auhinnalise koha?

Jah, aga kui ma alguses nägin, et seal on kaks võistlust, siis ei saanud ma sellest täpselt aru, algaja asi, mängisin ära ja tulin tulema. Siis helistas Kristo Tullus ja ütles, et ma sain LHV võistluse teisel etapil teise koha, selline tore üllatus oli!

Sinu tähetund ja challengei lõpp on alles ees, Valgerannas toimuvatel meistrivõistlustel. Kas oled vaimselt ja füüsiliselt valmis?

Ma arvan, et olen, aga vaja on ikka veel tööd teha.

Milline on olnud sinu viimase kuu treeningplaan?

Lähimäng, lähimäng ja lähimäng. Harjutan kogu aeg ainult seda.

Kas see tähendab, et lähimängus sa veel kaotad endale?

Jah, ma arvan, et lähimäng on kõigile golfaritele olulisim. Et põhilöögid selgeks saaks, peab lähimängu harjutama, chip ja putt tuleb ette võtta ja kõva tööd teha.

Millised on edasised plaanid seoses treeningutega?
Lähen Jõelähtmele mängima tagatiidelt, teen treeningmängu, et näha, mis juhtub, treenin lööke ja vahepeal on üks võistlus tulemas. Teen Jõelähtmel klubikad kaasa, siis tuleb veel paar korda käia Valgerannas treeningutel ja siis ongi Eesti meistrivõistlused.