Kuressaare merepäevad 2017 viimane päev Tags: Kuressaare merepäevad 2017. Merepäevad. Kuressaare merepäevad.Foto: Alar Truu
Inimesed
13. august 2017, 11:55

VIDEO JA PILDID I Kuressaare merepäevade tormine lõppakord, intervjuu Kuressaare linnapeaga (4)

Kuressare merepäevad on seks korraks läbi. Kuigi suurejoonelist üritust väisanud tähetark Igor Mang ennustas, et tähed ja taevased väed soosivad tänavusi merepäevi eriti heldelt, siis tõepoolest, nii see ka mõnes mõttes oli. Lõppakordi andis peajumal ehk taeva- ja äikesejumal Zeus isiklkult.

Kuressaare linnapea Madis Kallas: Me ju lubasime, et tänavused merepäevad on täis müstikat ja väge. Mis sobiks paremini lõppakordiks, kui üks korralik torm ja müstilise Kerli Kõivu väge täis lavashow.  

Loomulikult, eks linnapeana tegi pühapäevane pärastlõuna pisut ärevaks. Kas ikka elekter taastatakse? Kas kanalisatsioon, vesi ja kõik muu ikka toimivad linnas peale tormi korralikult? Eks see kultuuri osa on üks asi, aga linnas peavad ka kõik muud asjad normaalselt toimima. 

Millised olid Kuressaare linnapea lemmiküritused tänavustel Kuressaare merepäevadel?

Kuna meie peres on kaks pisikest last, siis kindlasti paljuski dikteerisid nemad, kuhu minna ja mida vaadata. Aga kindlasti jäid meelde hilisõhtused kontserdid, kus nad vapralt vastu pidasid ja kaasa elasd.

Olgem ausad, merepäevi on soosinud tänavu super ilusad ilmad. Varasematel aastatel on olnud palju kehvemad ilmastikuolud. Minu arvates on vägev, et seekordne üritus lõpeb pisut tormilisemalt, meie saarlased oleme sellega harjunud.

Vaata meeleolukat videointervjuud Kuressaare linnapeaga ja Kerli Kõivu antud lõppakordi, mis õnnestus suurepäraselt! Torm vaibus ja purjed hõisati täies mastis!