AASTA SUURIM SÜNDMUS: Weekend festivali külastajad jätavad Pärnu linna miljoneid eurosid maha.Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
12. august 2017, 00:01

Kui palju Pärnu linn Weekendiga teenib? (4)

Nädala eest lõppes Pärnus suur Weekend muusikafestival, mille jooksul käis suvepealinnast 75 000 inimest läbi. Kui palju Pärnu festivaliga raha teenis?

Festivali lõppedes rääkis Pärnu abilinnapea Rainer Aavik, et pidutsema tulnud muusikasõbrad jätavad linna maha miljoneid eurosid.

Pärnu Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Gerli Kõivi sõnul on veel vara prognoosida, kui suurt rahalist kasu linna ettevõtted täpsemalt said.

Kõiv seletas, et Weekendi ajal lähevad käiku kõik hotellikohad ja lisaks üüritakse välja kortereid. Lihtne matemaatika näitab Kõivu sõnul, et ainult hotellide majutusega teeniti üle miljoni euro, millele lisandus mitusada tuhat eurot välja üüritud korteritelt.

AASTA SUURIM SÜNDMUS: Weekend festivali külastajad jätavad Pärnu linna miljoneid eurosid maha. Foto: Jörgen Norkroos

„Ürituse korraldajad broneerisid oma töötajatele ja festivali ajal ka esinejatele majutust kaheks nädalaks, makstes selle eest kuuekohalise numbri,“ lisas ta.

Söögikohad teenisid kokku vähemalt üle kolme miljoni euro.

Kõivi sõnul jätkab linnavalitsus majanduslike mõjude uurimist ja avaldab lootust, et koostöös ürituse korraldajaga on võimalik täpsemad numbrid teada saada.

Pärnu linn ei ole Weekend Festivalilt ega üheltki teiselt kultuuri- ja spordisündmuselt küsinud raha tänavate sulgemise eest. Linn ei tellinud Weekend Festivaliga seoses ka täiendavaid teenuseid.