SATTUS RÜNNAKU ALLA: Eile Kakumäel pakki toimetanud ja purjutajalt peksa saanud robot vuras täna juba uuesti ringi.Foto: Tiina Kõrtsini
Krimi
11. august 2017, 11:25

Kakumäel ründas purjus mees pakirobotit ja naabrinaist (51)

Eile leidis Tallinnas Kakumäel aset vahejuhtum, kus alkoholijoobes mees hakkas jalaga taguma seal pakki kohale toimetanud pakirobotit. Robotit rünnanud mees läks kallale ka robotit oodanud naabrinaisele.

Omniva kommunikatsioonijuhi Kaja Sepa sõnul leidis vahejuhtum aset siis, kui robot oli paki kliendile juba üle andnud. Politsei menetluse tõttu ta juhtunut lähemalt kommenteerida ei saa. Küll aga kinnitab ta, et vahejuhtum leidis aset.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Barbara Lichtfeld selgitab, et lisaks pakirobotile, sattus rünnaku alla 49-aastane naine, keda ründas tema naabrimees. Robotit ja naist väärkohelnud 53-aastase mehe pidasid politseinikud kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi järgi. Täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus. 

Sündmuskohale kutsuti lisaks politseile ka kiirabi.

Robot pääses vigastusteta

Pakirobotite arendaja Starship Technologies OÜ tegevjuht ja asutaja Ahti Heinla selgitab, et konkreetse intsidendi puhul rünnati rohkem inimest kui pakirobotit. "Starshipi vaatepunktist seal tegelikult midagi olulist ei juhtunud," selgitab ta, et robot rünnaku käigus viga ei saanud.

"Tõesti – inimene lõi robotit jalaga, aga robot sõitis omal jalal edasi. Seal ei olnud midagi hullu. Küll aga ründas see inimene samal ajal või sama rünnaku käigus ka inimest ja sellele, nagu ma aru saan, on antud ametlik käik politsei poolt," ütleb Heinla.

Starship Technologies politseile omalt poolt avaldust esitada ei plaani. "Meie roboti vastu midagi tõsist toime ei pandud ja ei vasta ka tegelikult tõele kuskil levitatud jutt, nagu robot oleks ümber kukkunud – ta tegelikult ei kukkunud.

Hädaolukorras andis robot ka sireeniga häiret ning saatis kummalisest olukorrast teate ka kaubikuga läheduses olnud pakiroboti saatjatele, kes läksid kohemaid sündmuskohale. Selleks hetkeks oli kõik aga juba toimunud. 

Heinla sõnul veab eile rünnaku alla sattunud robot täna Kakumäel juba uuesti pakke.

Omniva katsetab pakiroboteid Kakumäel alates 19. juunist. Esialgse plaani järgi jäävad pakirobotid Kakumäele suve lõpuni.