Michael McFaul Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
11. august 2017, 10:53

Täiendatud 13.20!

USA KÕRGE DIPLOMAAT: Trumpi tänuavaldus Putinile on häbiväärne (38)

USA president Donald Trump tänas täna läbi huumoriprisma oma Vene kolleegi Vladimir Putinit USA diplomaatide väljasaatmise eest. On ka neid, kes ei võta Trumpi tänast avaldust kaugeltki huumoriga. 

Ameerika Ühendriikide eelmine suursaadik Venemaal Michael McFaul jõudis juba teravalt kritiseerida oma presidendi tänast avaldust.

"Juhul kui te magasite maha, siis see on meie presidendi üks piinlikumaid, ebapaatriotlikke ja asjatundmatumaid kommentaare," kirjutas tippdiplomaat mikroblogis. 

Trumpi sõnavõtt on pahandanud ka teisi USA diplomaatilisi töötajaid. "See on demoraliseeriv. Väga lugupidamatu nende suhtes, kes teenivad raskel ajal oma riiki," ütles üks riigidepartemangu töötaja Politicole.

"Kõik on šokis," ütleb teine töötaja. "See on väga naiivne ja lühinägelik väljaütlus, mis annab meie personalile vale signaal."

Trump märkis, et Venemaa otsus vähendada USA diplomaatilist personali Venemaal 755 inimese võrra aitab tal palgakulusid kokku hoida.

"Ma tahan tänada president Vladimir Putinit, kuna me üritame oma palgakulude pealt kokku hoida ja ma olen talle väga tänulik, et laseb nii suurel hulgal inimestel minna," ütles Trump ja lisas, et "nendel diplomaatidel pole enam tõsist põhjust Venemaale naasta."