Müstika
10. august 2017, 20:52

Skandaalne Meelis Kaldalu lõi Tartusse valimisliidu loosungiga "Urmas Klaas kapist välja" (25)

Oktoobris toimuvateks kohalike omavalitsuste valimisteks moodustasid poliitaktivist Meelis Kaldalu ja kanepiaktivist Reio Laurits valimisliidu Südamega Tartu.

Kohaliku elu pärast aastaid südant valutanud Kaldalu ja Laurits lõid käed, et protesteerida praeguse linnavalitsuse "tumeda, määrdunud juhtimisstiili" vastu, edastas valimisliit Südamega Tartu pressiteatega.

"Niinimetatud kaasamine on kantseleis sündinud, mis tähendab, et tegelikult ei kaasata mitte kedagi. Kui keegi üritabki sõna päriselt sekka öelda, tembeldatakse ta mittevajalikuks elemendiks,” rääkis Kaldalu isiklikust kogemusest – on ta ju esirinnas seisnud silmitsi parke hävitava uue Tartu üldplaneeringuga.

Kindlasti saavad värske poliitilise jõu eestvedamisel lõplikult paljastatud linna arengut aastakümneid pärssinud korruptiivsed ärihuvid. “Kuhu on ikkagi jõudnud need Kajar Lemberi Vudila miljonid?” küsib Kaldalu viidates asjaolule, et peavoolumeedia on mullu altkäemaksukahtlustuse saanud ja kibekähku peitu pugenud abimeeri täielikult unustanud.

Lisaks tõmbab Südamega Tartu reljeefselt pidurit palgaliste poliittrollide haige fantaasiana sündinud haldusreformile ja vägivaldsele liitumisele Luunja vallaga. “Sellele vaimsele pederastiale lihtsalt tuleb piir panna,” rõhutas Kaldalu.

Südamega Tartu seisab enneolematult läbipaistva linnavõimu eest, kandes muuhulgas loosungit "Urmas Klaas kapist välja".

"Miks ei võiks meie linnapildis olla ausat geiklubi, kus ka tulevane endine linnapea võiks valehäbita nägu näidata?" päris Kaldalu. "Ent näitame siin ka ise eeskuju, tunnistades oma viperusi: meie esimene kampaaniaüritus, mille käigus soovisime kodulinna heaks kolm tilka verd annetada, läks ebasobivate narkonäitude tõttu luhta.” 

Meelis Kaldalu Foto: Arno Saar

Meelis Kaldalu jõudis üleriigilisele meediaorbiidile 2013. aastal, mil näitas presidendi vastuvõtul Evelin Ilvesele n.ö koha kätte - ta ei andnud tollasele presidendiprouale kätt tervitamiseks. Ka hilisemate skandaalsete väljaastumistega on ta seisnud kompromissitult kodanikuühiskonna ja vaba mõtte eest, edastas valimisliit.

2014. aastal Taanis toimunud Eurovisionil õnnestus Kaldalul end lilleandjana lavale nihveldada, mille järel turvamehed ta minema viisid. Sama aasta septembris viis politsei päev enne USA presidendi Barack Obama visiiti Kaldalu Tallinna psühhiaatriakliinikusse ekspertiisi.

Reio Laurits on aga nii teoorias kui praktikas võidelnud kergemate mõnuainete legaliseerimise nimel.

Reio Laurits Foto: Teet Malsroos

Ülejäänud nimekirja avalikustab Südamega Tartu lähinädalatel, kuid liituma on oodatud kõik, kellel Tartu südames.