Supeluse tänava asemel vallutavad unetud seekord Kuninga tänava piirkonna. Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
10. august 2017, 15:39

Augustiunetus kutsub avastama Kuninga tänavat

Tänavafestival Augustiunetus toimub homme esmakordselt vanalinnas Kuninga tänaval, et aidata muuta piirkonda linlastele atraktiivsemaks. Seni on festival toimunud rannahooaja peatänava, Supeluse tänava ääres.

„Seitsme aastaga on Augustiunetus muutnud Supeluse tänava atraktiivseks ja ihaldusväärseks suvesündmuste korraldamise paigaks,“ ütles ürituse tänavune eestvedaja Eleka Rugam-Rebane. „Nüüd on aeg pöörata pilk Pärnu ilusa vanalinna poole, mis kipub pahatihti jääma inimtühjaks. Püüame hakata seda tänavafestivaliga muutma ja aidata linna jaoks ajalooliselt tähtsat tänavat taasavastada.“

Tänavafestivali peateljeks on seega väärika ajalooga Kuninga tänav, mis jääb üheks õhtuks ainult jalakäijate päralt. Festival haarab enda alla ka kogu ülejäänud Pärnu vanalinna. Kunsti, tantsu, teatrit ja muusikat jagub Rüütli, Hospidali, Pühavaimu, Hommiku jt tänavatele ning Koidula, Brackmanni, Jakobsoni parkidesse ja lasteparki.

Festivali keskne idee on endiselt kogukonnakesksus. Augustiunetuse raames toimub kaks eriprogrammi: „Augustiarvamus“, mille käigus Pärnu jaoks olulised teemad võetakse laiemasse vestlusringi ning „Põlvkonnad koos on augustis unetud“, mille käigus linnaosade seltsid pakuvad ühist tegevust igale eale, nii maimikule, teismelisele kui ka seeniorile.

Samuti soovitavad korraldajad tänavu välja otsida tantsukingad ja -tossud, sest võimalusi nende põhjalikuks kulutamiseks jagub ohtralt – saab proovida tangot, swingi, rahvatantsu või tantsukõndi või panna oma võimed proovile kolmetunnisel tantsumaratonil.

Festivaliala on vaid jalakäijate päralt

Festivali ajal on autodega sõit festivalialale keelatud, parkimist hakatakse ürituse alal piirama juba täna õhtul kella üheksast. Festivaliala piirneb Rüütli, Uus, Ringi, Kuninga, Lõuna, Vee ja Akadeemia tänavaga. Liikluskorralduse muudatused leiab linna veebilehelt parnu.ee.

Tänavafestival Augustiunetus toimub tänavu kaheksandat korda, seda korraldab MTÜ Kastan Taskus. Mullu külastas festivali hinnanguliselt 10 000 inimest, toimus üle poolesaja sündmuse ja avatud oli üle 70 üheõhtukohviku. Täpsemat infot leiab festivali kodulehelt augustiunetus.ee.