Taylor SwiftFoto: Reuters / Scanpix
Inimesed
9. august 2017, 11:43

Taylor Swift tahab teda väidetavalt ahistanud DJ-lt saada vaid ühe dollari

Poplauljatar Taylor Swift andis kohtusse DJ David Muelleri, keda süüdistab tema seksuaalses ahistamises. Kahjutasu tahab Swift saada vaid ühe dollari jagu.

Välismeedia on uudistest rabatud, sest Swift soovib juhtunu kompenseerimiseks niivõrd vähe kahjutasu. Lauljatari sõnul on tegu pigem sümboolse žestiga ning ta ei aja antud kohtuasjaga raha taga. 27-aastane Swift andis Muelleri kohtusse selleks, et anda talle edasi sõnum sellest, et mida ta naisega tegi, on tõepoolest seksuaalne ahistamine.

Mueller aga on terve aja seksuaalse ahistamise süüdistusi tagasi lükanud. Swift väidab, et Mueller katsus tema tagumikku, kui nad poseerisid fännidega  foto jaoks neli aastat tagasi.

Mueller kaebas algselt ise Swifti kohtusse 2015. aastal väitega, et Swift süüdistab alusetult teda naise seeliku üles tõstmises ja tagumiku katsumises. Kõnealune intsident leidis aset Denveris, 2013. aasta juunis, enne Swifti kontserti algust.

Mueller kaebas esimesena Swifti kohtusse, kuna Swifti valesüüdistus seksuaalse ahistamise kohta olevat talle maksma läinud töökoha raadiosaatejuhina ning kahju suuruseks hindas mees 150 000 dollarit.

„Kedagi vääralt süüdistada ebasobivas katsumises on samaväärselt solvav, samaväärselt vale ning seda ei tuleks tolereerida,“ ütles Muelleri kaitsja, kinnitades, et DJ kaebas Swifty kohtusse kahjude hüvitamiseks ning selleks, et oma nime puhtaks pesta.

Muelleri advokaat väidab, et DJ käsi ei ole pildil Swifti seeliku all ning et naise seelik ei ole ka kuidagi moodi kortsus, mis selle viitaks. „David Mueller eitab ühemõtteliselt, et ta katsus Swifty mingisugusel ebasobival moel,“ ütles DJ advokaat.

Swifti kaitsjad aga väidavad, et Mueller katsus naise tagumikku. „Pildil nähtav tegevus ei ole sünnis. See on ahistamine.“

Kohtuasi ei ole veel lõppenud ning kelle õigus lõpuks peale jääb, selgub tulevikus.