Igor Mang Foto: Aldo Luud
Inimesed
9. august 2017, 10:14

Igor Mang: tähed soosivad tänavusi Kuressaare merepäevi eriti heldelt (1)

Merepäevade mõttekojas 11. ja 12. augustil üles astuva astroloogi Igor Mangi hinnangul on tähtede seis Kuressaare merepäevade korraldamiseks ja festivali nautimiseks igati soodne. „August on suurteks ettevõtmisteks parem kui juuli ning inimesed on augustis emotsionaalsemad ja paremad suhtlejad,“ selgitas ta ning lisas, et august soosib ka uusi tutvusi ja kontakte.

„Kuressaare merepäevad on tugev traditsioon ja selleks, et üks traditsioon elujõulisena püsiks, on oluline, et ei toimuks lihtsalt kõige eelneva kordamine – juures peab olema ka mingi uudsusmoment. Sel korral lisab omapära, et tähelepanu on pööratud ka esoteerikale ja elu müstilisemale poolele.

Mererahvas ongi müstilisem,“ tõdes ka Mang. „Esoteerika võimaldab vastanduda supertehnilisele ja ratsionaalsele maailmale. Tehnika annab võimaluse kiiremini elada, aga selle kiire tempoga ei jaksa inimesed kaasas püsida,“ selgitas ta. „Ei saa olla ainult päev, sest inimese psüühika ei pea sellele vastu – vaja on ka ööd. Müstikalaine räägibki sellest, et tsivilisatsioon soovib minna öisesse aega, et tohutust kiirustamisest puhata ja algse puhtuse juurde tagasi minna.“

Mõttekojas räägib Igor Mang neljast aastaajast ehk neljast sünnist inimese elus.

Kevad kestab viljastumisest sündimiseni, suvesse jääb lapsepõlv, sügis on võrreldav ühiskonda sündimisega ja talv on sündimine vaimse õpetuse sisse. Samas saab ka tähtkujusid aastaaegadega võrrelda: Jäär, Sõnn ja Kaksikud on kevademärgid ja esindavad lapsi, olles ka ise veidi lapsikud; Vähk, Lõvi ja Neitsi on loomingulised ja nooruslikud suvemärgid; Kaalud, Skorpion ja Ambur esindavad sügisemärkidena keskiga ja on inimestena küpsed ning talvemärgid Kaljukits, Veevalaja ja Kalad on olemuselt juba eakamad inimesed, kes on praktilised, kuid ka veidi pessimistlikud.

Igor Mang ootab loengutele mitmekesist publikut, kuid arvas, et enim tuleb teda kuulama Kaksikute, Kaalude, Veevalajate ja Kalade esindajaid.

„Neli aastaaega inimeses“ mõttekojas 11. augustil kell 17-18 ja 12. augustil kell 17.30-18.30.