ÕNNESÄRGIS SÜNDINUD: kõrbesse lõksu jäänud Mick Ohman jäi ellu, kuna tal olid õnneks kaasas võileb ja paar purki õlut.Foto: kuvatõmmis/ ABC News
Maailm
8. august 2017, 18:16

USKUMATU! Mees jäi kõrbes ellu, ühes vaid õlu ja võileib (12)

Kõik, mida oled ellujäämise kohta kuulnud ellujäämisspetsialistidelt nagu näiteks Bear Grylls, kes ekstreemsetes oludes elevandi pissi joonud, varbaküüsi lusikana kasutanud on ja vaklu söönud - unusta see kõik, kuna uus elujäämisekspert on muhe USA mees nimega Mick Ohman.

Ohman sattus täbarasse olukorda, kui ta auto keset kõrbe katki läks. Arizona põletava päikese all, varud otsa korral ning eemal tsivilisatsioonist, tundus, et ei ole ühtegi võimalust, kuidas ta ellu jääb.

Kõik, mis tal kaasas oli, oli võileib, mõned küpsised, pool pudelit vett ja kõige tähtsam: õlu.

Foto: kuvatõmmis/ ABC News

Ohmanil ei olnud ka mobiililevi ja ta kasutas oma telefoni, et lindistada video, milles oma perega hüvasti jätta.

Kuid ta suutis ellu jääda 48 tundi, süües oma võileiba ja juues oma õlut, kuniks üks mootorrattur temast mööda sõitis.

Õnneks jäi mees ellu, kuid tema loost tuleneb õppetund, et võileivad ja õlu on elutähtsad, kui sa üritad metsikus looduss ellu jääda.

“Ma ei ole kunagi niivõrd janune olnud. Ma üritasin neelata, aga ei suutnud. Mu kurk oli kokku kuivanud,” rääkis Ohman läbielatust ABC uudistele. “Temperatuur oli põhiline, mis mind häiris, sest nii palav oli.”

Mees sattus kõrbesse, kui tahtis sõita väiksemate kõrvalteede kaudu ja Google Maps genereeris talle teekonna, mis juhatas ta läbi kõrbes asuva tee. Kahjuks ei pidanud kivisele teele vastu tema Honda CRV.

Foto: kuvatõmmis/ ABC News

Kõrbesse kinni jäänuna, jättis ta auto juurde kirjad, lootuses, et keegi seda märkab ja abi kutsub ning läks ise uitama, et leida toitu ja vett.

Foto: kuvatõmmis/ ABC News

Ohmani õnneks möödus temast mootorrattur, kes meest märkas ja ta koju viis. 

Arstide sõnul on 55-aastase Ohmaniga kõik korras. Ainuke mure on nüüd välja mõelda, kuidas kõrbest kätte saada tema auto.