Draakonite kuninganna: Daenerys Targaryen, keda tuldpurskav draakon kaitsma tõttab.Foto: FOX Eesti
Inimesed
8. august 2017, 18:41

“Troonide mängu" võtetel pisteti tuli otsa 20 inimesele korraga

“Ühes sõjastseenis panime korraga põlema rohkem inimesi kui iial varem!" (3)

Pööraselt menukas telesari “Troonide mäng” on püstitanud omamoodi rekordi, kui pistis seitsmenda hooaja võtetel triki tarbeks tule otsa kahekümnele inimesele.

Sarjas trikkide eest vastutav Rowley Irlam sai viiendal hooajal tehtud töö eest isegi Emmy, ent kui toona süüdati 20 inimest võttepäeval, suutis ta kaks hooaega hiljem teha sama lausa ühe võtte ajal.

“Ühes sõjastseenis panime korraga põlema rohkem inimesi kui iial varem. Meie trikikoordinaator tahtis väga saada Guinnessi rekordiraamatusse,” ütles produtsent David Benioff intervjuus Entertainment Weeklyle.

Võimsat tulevärki saab näha episoodis “The Spoils of War”, kus draakonite kuninganna Daenerys Targaryen hakkab Lannisteride armeed ründama koos enda draakoni Drogoniga.

Tulises stseenis osalejatele jagati kätte kaitsevarustus ja keegi põletushaavu loomulikult ei saanud. Benioffi sõnul põhjustasid väiksemaid vigastusi, nagu marrastused, sinikad ja pindmised haavad, siiski eelkõige võitlusstseenid, kukkumised jms.

Viienda hooaja episoodis “The Dance of Dragons” riivati juba omamoodi telerekordit, kui ümber piiratud Daeneryst sööstab kaitsma Drogon, kes vaenlastele tuld peale hingab. Trikimeister Imran meenutab, et toona põletati nägu paljudel tegelastel, õnneks siiski turvaliselt. Trikiks kasutati leegiheitjat, mis pandi  tehnika abil keerlema ja pöörlema nagu draakoni pea, et hiljem arvutiga efektid lisada.

Viienda hooaja episood "Draakonite tants", kus esimest korda massisüütamist katsetati. Foto: Youtube

“Troonide mängu” relvaeksperdi Tommy Dunne hinnangul pisteti toona põlema rekordarv inimesi, millega Imran nõustub – ilmselt süütati toona rohkem inimesi kui kunagi varem mõnes teleseriaalis või filmis.

“Püüdleme selle poole, et tulemus oleks dünaamiline, põnev, näeks välja ohtlik, kuid meil pole kavas kellelegi viga teha ja me ei teeks iial midagi hooletult. Ohutuse võti on suhtlemises,” ütles trikimeister. Suuremaid õnnetusi aitab ära hoida see, kui kogu meeskond ja näitlejad teavad, mis järgmisena juhtuma hakkab.