TAGASELJA TULNUD ÜLLATUS: Kadri-Ann Sumera (paremal) ei osanud aimatagi, et ta võiks kandideerida sügisel toimuvatel valimistel Edgar Savisaare nimekirjas.Foto: Teet Malsroos
Tele
7. august 2017, 19:38

Lisatud TV3-e kommentaar!

Lepo Sumera tütar sattus enese teadmata Savisaare nimekirja (54)

Lepo Sumera tütar Kadri-Ann Sumera on avastanud end kummalisest olukorrast: eneselegi teadmata on ta kuulutatud viiendaks numbriks Edgar Savisaare loodavas valimisliidus.

Kadri-Ann Sumera selgitas oma Facebooki kontol, et juba 1. augustil TV3-s eetrisse läinud info on ekslik: "Mõni on vahest imestanud ka info üle, mida Kanal 3 [TV3 - toim] vahendusel jagas mulle küll paraku nii isiklikult kui kirja teel tundmatu härra Peeter Ernits, nimelt et mina, muide mitte lihtsalt mina, vaid täpsemalt helilooja Lepo Sumera tütar Kadri-Ann Sumera, kuuluvat Savisaare vastloodud rakukesse, ja mitte lihtsalt niisama, vaid lausa viienda nimena bossi enda, Olga Ivanova, Meelis Pai ja Mart Viisitamme järel," kirjutas Sumera.

"Võin kinnitada, see info üllatas ka mind ennast, sest vähe sellest, et ma pole avaldanud selleks vähimatki soovi, seda soovi pole mult ka küsitud ega püütud välja kaubelda, ega ka mitte teavitatud, et ma seal nimekirjas olen - ei enne ega pärast mu nime mainimist, ja üleüldse ei oska ma meenutada mingitki kokkupuudet ühegi nimetatud isiku ega üldse keskerakondlasega."

Sumera sõnul sai ta vahejuhtumist teada tänu sõbrannale, kelle ema juhtus saatelõiku kogemata nägema. Ta kirjutab, et pole sellisesse nimekirja sattumisega nõus.

"Muide, kallis lugeja, nimekirjas olla juba vähemalt 80 nime. Me keegi ei tea, kes on nimekirjas kuues. See võid olla just nimelt sina!" kirjutas Kadri-Ann Sumera.

Ernits ei tea midagi

Kui helistada Peeter Ernitsale ja talt juhtumi kohta kommentaari küsida, kostub teiselt poolt toru hea mitu sekundit vaikust. "Mina ütlesin? Vaevalt ma seda ütlesin," kommenteerib Ernits. "Ma ütlesin…mida ma olen öelnud, olen öelnud seda, et kui Ülemiste Citys oli Savisaare valimisliidu koosolek esmaspäeval - eelmisel nädalal, või millal see oli – seal oli Lepo Sumera lesk selle 40 inimese seas. Ja see on kõik, mida ma Sumera teemal oskan öelda," ütleb Ernits ja lisab, et kuuleb esimest korda, nagu võiks Kadri-Ann Sumera Savisaare nimekirjas kandideerida. "See info on kusagilt hoopis mujalt. Mina ei ole seda öelnud."

Peeter Ernitsat uudislõigu tarbeks intervjueerinud Sven Soiver on kindel, et info Kadri-Ann Sumera valimisliitu kuulumisest tuli just Peeter Ernitsa suust. Eetrisse läinud klipis esitab Soiver aga osa infost enda poolt pealeloetult: "Ma ei kasutanud seda kohta, sest see oli helis väga halvasti…" selgitab ta, et kuulas õigete nimede saamiseks intervjuu veel ülegi.

Soiver lisab, et Ernits rääkis, et valimisliitu kuulub 80 inimest ning nende seas on kõvad nimed. "Ta rääkis ikkagi nimekirjas olemise kontekstis," ütleb Soiver etteloetud nimede kohta. "Aga sõnastuses – muidu ma ei oleks julgenud ju seda välja panna," ütleb Soiver. "Mina tuginesin ainult Ernitsale."

Uudistelõiku, kus Sumera nimi teiste seas välja hõigati, saab näha siin.