POEG JA ISA: Seljad kokku pannud Robert ja Ivo Linna andsid koos ansambliga vägeva kontserdi, kus kõlas nii bluusi kui ka rokki.Foto: Teet Malsroos
Saund
7. august 2017, 00:10

Ivo Linna: „Nüüd hakkan Haapsalus esinema iga nädal.“ (7)

„Teie ees on One Night Band, mida eesti keelde võiks tõlkida kui üheöösuhe,“ muigas Ivo Linna, kui ta tutvustas ansamblit, millega laupäeva õhtul Haapsalus Augustibluusil koos poeg Robertiga üles astus. Kelmikust jagus Ivo Linnal esinemise ajal hiljemgi. „Mulle meeldivad traditsioonid ja nüüd hakkan ma siin esinema iga nädal,“ viskas ta Haapsalu linnusemüüride vahel välja veksli.

„Mul on väga hea meel, et üheks õhtuks kokkutulnud pillimehed võtsid oma esinemist väga tõsiselt. Kuigi nad pole otsast lõpuni vaid bluusimehed, said nad väga hästi hakkama ja ma olen väga õnnelik, et Robert mind sellesse koosseisu kutsus,“ jagas Ivo Linna oma emotsioone vahetult pärast kontserti.

„See emotsioon, mis me publikult saime, võttis ikka põlved nõrgaks,“ lisas Robert ja märkis, et tal oli koos isaga laval väga lõbus. „Sellises mahus polnud me varem koos midagi teinud ning ma loodan, et olin talle vääriline partner. Loodan sedagi, et see koosseis ei tulnud kokku viimast korda,“ ütles Robert. „Pärast esinemist on ikka tunne, kuidas ühes või teises kohas võinuks veel paremini mängida, aga usun, et rahvas jäi rahule ning ootame huviga, mis edasi saab.“

Ivo ja Robert Linna projekti „Teine väike, teine suur“ kuulusid peale solistide bändi Oskar Malleus (kitarr), Kaspar Tambur (klahvid), Joonatan Nõgisto (bass) ning Caspar Salo (löökriistad).

Austraalia üks hinnatumaid bluusi, souli ja roki klahvpillimängijaid Lachy Doley, keda peetakse Hammondi Jimi Hendrixiks, kinnitas, et tal on rõõm siin esineda, sest Eesti on ilus maa ja Haapsalu on ilus linn.

Sama lahke oli ka festivali peaesineja Eric Gales, Ameerika bluusifenomen, tuntud kui imelaps, keda võrreldaksegi tihti Jimi Hendrixiga, kuna mõlemad on afroameerika päritolu vasakukäelised kitarristid. „Oleme väga õnnelikud, et saame siin esineda,“ teatas Gales veel enne oma fantastilist esinemist. „Oleme esimest korda Eestis ja see on väga ilus maa,“ kiitis ta. Et seejärel ennast kiita. „Te saate tunda emotsioone ja võib-olla ka pisaraid,“ lubas artist. Ja ta ei petnud publikut. Sest sellist virtuoosset kitarrikäsitlust ei näe Eesti publik tihti.

PEAAEGU NAGU JIMI HENDRIX: Muusikamaailmas võrreldaksegi Eric Galesi tihti Jimi Hendrixiga – mõlemad on afroameerika päritolu vasakukäelised kitarristid. Moodsa bluus-roki suurkuju Joe Bonamassa on nimetanud Galesi üheks paremaks, kui mitte kõige paremaks kitarristiks kogu maailmas. Foto: Teet Malsroos