Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo
Eesti uudised
4. august 2017, 23:25

GALERII | Peaministri lustakas mereseiklus lõppes saladuslikul Vormsil (3)

Peaminister Jüri Ratas külastas täna väikesaarte ringreisi raames Eesti suuruselt neljandat saart Vormsit, kus kohtus kohalike vallajuhtide ja elanikega arutamaks saareelu aktuaalsetel teemadel. 

Vormsi saare ringsõit sai alguse Sviby sadamast, kus peaminister Ratast olid tervitamas Vormsi vallavanem Tanel Viks ning vallavolikogu esimees Ivo Sarapuu. Esimesena külastati ajaloolist Püha Olavi kirikut ning kõrvalasuvat kalmistut, mis on Eestis unikaalne oma pae- ja liivakivist rõngasristide poolest.

Järgnes Vormsi Lasteaed-Põhikooliga tutvumine, kus direktor Age Hälvin vestles peaministriga kooli eluolust ning õppekorraldusest, mille kohaselt on osa kooli õpilastest distantsõppel.

Ennelõunal väisas peaminister 2015. aastal avatud uut ja kaasaegset operatiivteenistuse ühishoonet, kus toimus lisaks kohtumine saarerahvaga. Arutelul käsitleti elanikele olulisi küsimusi, nagu väikesaarte ja mandri vaheliste laeva- ja lennuliinide arendamine.

„Riik on võtnud kohustuse tagada püsiasustusega väikesaartel regulaarne transpordiühendus, kuid näiteks suveperioodil suurenev liiklus teeb ka kohalike elanike olulised sõidud keerulisemaks. Need on kohad, kus riik saab juba varakult ja planeerimisprotsessis kohalike soove ning vajadusi arvesse võtta,“ sõnas peaminister. Lisaks arutleti väikelaevade sadama ehituse, huvihariduse, saare ohutuse ning päästevõimekuse küsimusi.

Tänane Vormsi külastus oli viimane osa peaministri väikesaarte ringreisist, tutvumaks saarte elukeskkonnaga ning arutamaks kohalike elanike ja omavalitsusjuhtidega lahendamist ootavaid küsimusi.

Juulis väisas valitsusjuht Ratas Saaremaad, Kihnu, Ruhnu, Abruka ja Vilsandi saart ning Manilaidu, augustikuu jooksul on ta külastanud Naissaart, Pranglit ning Aegnat.