Weekendi külastajad enne väravate avamistFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
4. august 2017, 13:37

ÕHTULEHE GALERII | Vaata, kuidas veedavad Weekendi pidulised aega enne väravate avamist

Weekend Festival Baltic on Pärnus täies hoos ning loetud minutite pärast avanevad taevaväravad ja teine päev läheb ka festivalialal käima.

Enne festivaliala avamist veedavad pidulised aega Pärnu linna peal. Mõni ei viitsi aga end alast kaugele minekuga vaevata ja vedeleb telklas või haljasaladel festivali vahetus läheduses.

Suuremal osal pidulistel on näpu vahel ka pudel ning jook seal jaguneb üldiselt kaheks - pooled turgutavad end soolase mineraalveega, teised aga kangema kärakaga. Nii ei ole üldse tavatu vaatepilt, et tänava äärde pargitud autol on uksed ja pagasiruum pärani, muusika mürtsub ja viina- või rummipudel juba kell 11 hommikul tiiru teeb.

Inimesed on tõesti heas meeleolus. Õhtulehe fotograaf märkis tabavalt, et kui tavaliselt on festivalidel see mure, et kaameratoru tõstes põgenevad kõik inimesed nägu kattes, siis Weekendil on tükk tegemist rahva sees käies, et ise pildile soovijate kõrvalt ka esinejaid pildistada. 

Ülemeelikuid festivalikülastajaid jätkub tänavatele samuti. Näiteks püüavad mehepojad rajalt maha võtta neist mööda kõndivaid ja tööülesannetele suunduvaid noori ajakirjanikuneidusid, üks noormees rääkis aga väga elavalt pargipingil ilma nautivale vanaprouale, kuidas täna saab ikka väga vingeid esinejaid näha.

Mõni on suures peohoos isegi oma riided ära kaotada suutnud. Lühikese ringkäigu ajal hakkasid silma näiteks puuokstele sätitud kaotatud särk ning keset teed vedelev ihupesu.