Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
4. august 2017, 09:33

EKSKLUSIIVFOTOD | Räppar Beebilõust sai vanglast välja: "Elan päev korraga!" (62)

Koplis matšeetega vehkides poodi röövinud räppar Beebilõust ehk Andrus Elbing pääses täna Harju vanglast, kus pidi istuma pool aastat. 

Õhtulehe reporteri sõnul tulid räpparile vangla ette vastu kolm sõpra 3. seeria BMWga. Sõbrad tervitasid, haarasid Beebilõusta ümbert kinni ja istusid autosse. "Elan päev korraga," ütles napisõnaline räppar, kes rohkem kommentaare ei jaganud.

Harju maakohtu teatel karistatati Beebilõusta kolmeaastase vangistusega, millest tuleb ära kanda kuus kuud. Algusajaks loeti 4. veebruar. Ülejäänud kahe ja poole aastase vangistuse kannab mees tingimisi kolmeaastase katseaja, mille jooksul peab Beebilõust külastama kriminaalhooldajat; esitama talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta; saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks, elukohast Eesti piires kauemaks kui 15 päevaks lahkumiseks, Eestist lahkumiseks ja Eestist väljaspool viibimiseks. 

Mees ei tohi selle aja jooksul tarvitada alkoholi, narkootilisi ega psühhotroopseid aineid, kanda ega kasutada relva ning peab osalema sotsiaalprogrammis. Beebilõustal tuleb riigituludesse maksta 1175 eurot sundraha esimese astme kuriteo toimepanemise eest ning 24 eurot kaitsjatasu kohtueelsel uurimisel osutatud õigusabiteenuse eest.

Süüdistuse järgi sisenes Beebilõust 4. veebruaril kella 12.15 ajal Tööstuse tänaval asuvasse toidukauplusesse, kus jälgis esmalt müügisaalis ja kassas toimuvat. Siis liikus mees müügileti taha ja ähvardas kaupluse müüjat matšeete-tüüpi noaga, mille tera pikkus on 255 mm ja laius 55 mm, tehes müüja suunas korduvaid torkeliigutusi. Müüja tundis noaga ähvardamise tõttu tõsiseltvõetavat ohtu oma elule ja tervisele.

Seejärel lõhkus Beebilõust kaupluse kassaaparaadi, müüjal õnnestus müügileti tagant põgeneda õue, kus hüüdis inimesi appi. Möödakäijad blokeerisid kinnihoidmisega ukse ning seega sulgesid Beebilõusta kauplusesse, et ta ei saaks põgeneda. Beebilõust võttis kassaaparaadist 200,32 eurot sularaha ja avas poes viskipudeli.

Varem on Beebilõust vangis istunud lausa 7 aasta jagu.