Foto: AFP / Scanpix
Maailm
3. august 2017, 21:02

VIDEO | Moskvas dessantväelaste päeval telereporterit löönud mees palus kohtult armu (31)

Venemaal tähistati eile õhudessantväelaste (VDV) päeva. Nagu ikka lärmakalt laulude, vanade heietuste, vägijookide ja purskaevudes suplemisega. Moskvas on selleks traditsiooniline paik Gorki nimeline kultuuri- ja puhkepark.

See, et tihti väljub veteranide käitumine viisakuse normidest pole kellelegi üllatuseks, piinlik, et see kõik leidis aset teleuudiste otse-eetris. Eile pargis telekanali otselülitust teinud NTV reporterile vastu lõugu andnud ja meedia tähelepanu pälvinud mees vahistati.  

Rusikakangelaseks osutus Aleksandr Orlov, kellele Zamoskvoretski rajooni kohus esitas süüdistuse politsei korralduste eiramises ja avaliku korra raskes rikkumises.

Mees ise palus end mitte vahistada, viidates oma halvale tervisele. "Johtuvalt minu ja mu vanemate halvast füüsilisest tervisest, palun piirduda rahalise trahviga." 

Orlovi sõnul on tal südame-veresoonkonna düstoonia. "Vererõhk kõigub, ma pean pidevalt erinevaid ravimeid võtma," lisas riiukukk.

Orlov ründas 2. augustil NTV reporterit Nikita Razvožajevit, kes tegi otsereportaaži VDV päeva pidustustelt. Orlov ropendas ja lõi ajakirjanikku rusikaga näkku. Peagi peeti ta kinni. Moskva prokuratuur alagatas kriminaalasja.