Raivo Aeg.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
2. august 2017, 12:26

Raivo Aeg välistab igasuguse koostöö Savisaarega (103)

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaat Raivo Aeg ütleb, et hoolimata sellest, millises nimekirjas Edgar Savisaar kandideerib, ei kavatse ta eksmeeriga kunagi koostööd teha.

"Tänane Keskerakonna juhtkond ei ole Savisaare manipulatsioonidele allunud ja neil on hakanud tekkima tegelik selgus endise esimehe osas. Keskerakond leidku endas lõpuks mehisust ja kõrvaldagu korruptant oma ridadest nagu nende põhikiri seda ette näeb. Mina välistan igasuguse koostöö Edgar Savisaarega, ükskõik, mil moel ta Tallinnas kandideerib. Savisaar on korruptsioonikahtluse tõttu linnapea ametikohalt tagandatud ja kohtuprotsess tema üle on käimas. Põhimõtteliselt ei kavatse ma sellise inimesega asju ajada üheski vormis," ütles Aeg.

Ta lisas, et üks asi on see, et inimene on kuriteokahtlustusega, teine asi on see, millist poliitikat on ta vedanud Tallinnas. "Kui IRLi ja mu enda siht on kiiresti arenev euroopalik ja eestimeelne Tallinn, siis Savisaar on vaadanud kogu aeg Kremli suunas ja pidevalt kahtlaste vahenditega takistanud eestimeelsuse võidule pääsu," kommenteeris ta.

Raivo Aeg tuletas meelde, et varasemalt tegid Savisaare linnavalitsuse liikmed koostööd Moskva poolt rahastatud äärmusrühmituse Notšnoi Dozori ehk Öise Vahtkonnaga. "Moodustades MTÜ Vene Kool Eestis töötati selle nimel, et takistada koolides eesti keelele üleminekut. Sama joont ajas Kreml Lätis ja palju tulemuslikumalt. Koguti 180 000 allkirja vene keele toetuseks! Selline poliitiline korruptsioon on veel ohtlikum Tallinnale ja Eesti riigile kui pistisevõtjad," selgitas ta.