NOOR DJ: Kuldar-Kristjan Kurele ehk DJ Christian Saburole avanes võimalus esineda koos maailma tippnimedega festivalil "Weekend", mis toimub 3.–5. augustini Pärnus.Foto: Erakogu
Inimesed
2. august 2017, 04:00

UNISTUS TÄITUB: 19aastane Viljandi noormees astub "Weekendil" üles koos maailma tipp-DJdega!

Viljandist pärit 19aastane diskor Kuldar-Kristjan Kurg ehk DJ Christian Saburo võitis juulis diskorikonkursi, tänu millele täitub tema suur unistus esineda koos maailma tipptegijatega festivalil „Weekend“.

Plaate on Kuldar-Kristjan keerutanud juba poolteist aastat. „Jõudsin selleni muusika tegemise kaudu. Muusika on mulle alati väga meeldinud ja selle loomine huvi pakkunud,“ räägib noormees. Mõne aasta eest hakkaski ta muusikat looma: alguses nokitses arvutiprogrammis aeg-ajalt mõne pala, kuid üsna pea avastas, et muusikaproduktsioon on tema suur kirg. „Tänu sellele tekkis ka soov esineda ja inimestele oma muusikamaitset ja enda loodud muusikat ette mängida.“ Noorele eale vaatamata kutsutakse Kuldar-Kristjanit juba praegu pidudele muusikat mängima. Siiski nendib ta, et pakkumisi võiks olla veel rohkem.

Kahe minutiga esinemishirmust üle

„Mäletan oma esimest esinemist väga hästi. Sain siis tuttavaks oma praeguse väga hea sõbraga, kes korraldab Viljandis pidusid, ning ta pakkus mulle võimalust ühel tema peol esineda,“ meenutab ta. Hirm esmaesinemise ees oli suur. „Ent kui sain esimesed paar lugu ära mängitud ja rahvalt hea reaktsiooni, siis läks järjest lihtsamaks. Enam polnudki nii suurt hirmu ja närvi sees,“ lisab ta. „Olin jõudnud vaid kaks minutit puldi taga olla, kui juba tundsin, et vot see on minu kirg! Sealt saigi kõik alguse.“

Kuldar-Kristjan räägib, et peolised paluvad temalt kui diskorilt sageli mõnd soovilugu. Vahel tullakse suisa uurima, miks DJ mängib just sellist muusikat mängida, nagu ta parasjagu mängib. „Ma tavaliselt ei lase end sellest häirida. Paljudel inimestel pole aimugi, mida DJd tegelikult teevad. Väga tihti, kui keegi küsib peol soovilugu ja mul seda lugu pole, öeldakse, et pane loo nimi Youtube'i. Või siis lausutakse, et Spotifys on soovitud lugu ju olemas. Kuigi tegelikult olen kodus ettevalmistunud ja pulgale pannud kindlad lood, mida tahaksin mängida.“

Kuldar-Kristjani sõnul püüab ta võimalikult vähe mängida soovilugusid ja peavoolumuusikat ja eelistab hoopis tropical ja bass house'i palu. „Minu arvates peaks iga DJ teistest kuidagi erinema ja mitte mängima seda, mida kõik teised,“ ütleb ta. Küsimusele, mis on viimase aja kõige tahetum soovilugu, vastab ta naerdes, et loomulikult selle suve suurhitt „Despacito".

Võit avas uued võimalused

Meelelahutusportaali Publik, raadio Sky Plusi, JBLi ja Weekend Festival Balticu korraldatud konkursi võit tuli diskorile ootamatult. „Võit tuli mulle muidugi üllatusena, kuna kõik finalistid olid väga head! Samas ma kogu aeg teadsin, et väärin seda võitu, kuna ma tõesti nägin vaeva,“ sõnab ta. „Tänu võidule avanesid minu jaoks paljud uksed ja sain tõestust sellele, et vaeva nähes ja endasse uskudes on kõik võimalik.“ Nii on pärast edukat konkursil osalemist hakanud Kuldar-Kristjanile tulema tööpakkumisi ka suurematesse ööklubidesse.

„Weekendi“ kontserti noormees ei pelga: „Pigem on just selline suur elevus sees, kuna seal ma annan endast kõik ja tahan end tõestada.“ Festival toimub 3.–5. augustini Pärnus. Kuldar-Kristjani etteastest võib osa saada juba sel reedel kell 14.

Kuldar-Kristjani tulevikuplaanid on suurejoonelised. „Tahaksin aina suurematele lavadele esinema pääseda ja muusika produtseerimises aina paremaks saada,“ ütleb ta. Tulevikus näeb ta plaatide keerutamist oma põhitööna.