Foto: kuvatõmmis
Eesti uudised
1. august 2017, 17:23

ASJAD PEOL KADUNUD? Politsei tegi Facebooki lehe Weekendil kaotatud kraami leidmiseks (3)

Baltikumi suurim läbu ehk Weekend festival on kohe algamas ning kuna kohale tuleb palju (purjus) inimesi, kaob ära ka palju asju. Et asjade leidmist lihtsamaks teha, tegi Lääne politseiprefektuur selle tarbeks ka eraldi Facebooki lehekülje.

Leht kannab nime “Kaotatud ja leitud/ Lost and Found/ Weekend Festival Baltic 2017” ning sinna postitatakse reaalajas fotosid festivalil kaduma läinud ja politsei valdusesse jõudnud esemetest.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul näitas eelmise aasta kogemus, et see on kiire ning hästitoimiv lahendus, et politseini jõudnud kaotatud esemetest võimalikult operatiivselt infot inimestega jagada. Mullu jõudis politseini festivali ajal ja sellele järgnenud nädalatel üle 300 eseme, millest valdav enamus ka omanikele tagastada õnnestus. Nende seas olid peamiselt dokumendid, rahakotid, võtmed ja mobiiltelefonid.

Sellel aastal asub politseitelk festivalialal infopunkti kõrval, kuhu korraldajad, turvatöötajad ja külastajad saavad tuua festivalialalt leitud väärtuslikumad esemeid. Kõik esemed pildistatakse üles ja info leiu kohta avaldatakse reaalajas ürituse uudisvoos.

Päeva lõppedes viiakse omanikuta esemed Pärnu politseijaoskonda aadressil Pikk 18. Linnaruumist leitud esemed toimetatakse kohe politseijaoskonda.

"Et kogu informatsioon kaotatud esemetest teieni jõuaks, tuleb ennast märkida lehel osalejaks ja aktiveerida kõik teavitused," soovitab Sinimeri. Väheväärtuslikumad leiud, nagu riideesemed, tuleks viia Weekend Baltic Festivali infotelki, kus neid kuni 7. augusti õhtuni kätte saab.

Kui olete midagi kaotanud festivalialal ja leiate lehel avaldatud piltide hulgast selle, mis peaks teile kuuluma, tuleks tulla politseitelki. Leitud esemete kohta saab informatsiooni telefoninumbritelt +372 444 6500 või +372 5308 6177. Linnaruumis kaotatud esemete kättesaamiseks tuleks pöörduda politseijaoskonda.

"Palume külastajatel tutvuda festivali siseeeskirjaga ning veenduda, et kotis ei ole keelatud esemeid. Soovitame võtta kaasa nii vähe väärisasju ja dokumente kui võimalik ja vajalik. Samuti on mõistlik koju jätta kallimahinnalised tehnikavahendid. Igal ajahetkel tasub olla oma vara suhtes valvas ning suurte rahvamasside keskel liikudes hoida käe- või seljakott enda vaateväljas," lisab Sinimeri.