2017. aasta Eurovisioni võitja Salvador SobralFoto: SERGEI SUPINSKY
Üritused
31. juuli 2017, 14:39

Millised nõuded peab täitma Eurovisioni võõrustajalinn?

Möödunud nädalal kuulutati, et järgmise aasta Eurovisioni lauluvõistlus toimub Lissabonis. Valikus oli veel neli linna - Braga, Gondomar, Guimarães ja Santa Maria da Feira. 

Töö järgmise aasta Eurovisioniga algab samal sekundil, kui üks riik võistluse võidab. Kui tänavu Portugalile võidu toonud Salvador Sobral Kiievis pressikonverentsi andis, sai Portugali rahvustelevisioon RTP juba esimesed juhised, kuidas võistluse korraldamisega algust teha, vahendab eurovision.tv.  

Esimene asi, mis pikas ja raskes protsessis tehakse, on korraldustiimi kokku panemine ja võõrustajalinna valimine. Peaprodutsent Jon Ola Sand sõnab, et võõrustajalinna valimine on üks olulisemaid otsuseid.  "Kõik tuleb üksipulgi läbi arutada ja see ei tähenda, et istud linna esindajaga korra või kaks maha. Kõik tuleb viimse detailini läbi rääkida." 

Millised on siis põhilised nõudmised võõrustajalinnale? Linnas peab olema kontserdipaik, mis mahutab vähemalt 10 000 inimest, samuti peab linnal olema hea ligipääs rahvusvahelisele lennujaamale. Lisaks peaks koht suutma hotellides majutada üle 2000 delegaadi, ajakirjaniku ja vaataja. Hotellid peavad olema ka erinevate hinnatasemetega. 

Kuigi Eurovisioni võõrustamine on logistiliselt ja finantsiliselt suur väljakutse, annab see linnale head võimalused - linnal on võimalus näidata, mida neil turistidele pakkuda on ning võõrustajapaik saab palju reklaami

Järgmise aasta Eurovision toimub 8., 10. ja 12. mail Lissabonis.