Diana oma abikaasale polovõistlusel auhinda üle andmas - 1987. aasta.Foto: BRENDAN BEIRNE/REX
Inimesed
31. juuli 2017, 13:38

Diana pihtimus oma kõnekunstiõpetajale: "Me pole Charlesiga kuus-seitse aastat seksinud ..."

Printsess Diana pihtis 1990. aastate algul oma kõnekunstiõpetajale, et tema ja prints Charlesi armuloo algul tabas neid tohutu kirg. “Ta oli mu kallal nagu äge lööve,” nentis Diana salalintidel, mis Briti telekanal hiljuti suure kõmu saatel avaldas. Kuid armulõõm kustus peagi ...

1997. aastal autoavariis hukkunud Diana pihib seni avaldamata videosalvestistel oma abielu intiimseimatest üksikasjadest.

Tema sõnul kohtus ta Charlesiga enne abiellumist vaid 13 korda. Esimene kohtumine Briti troonipärijaga polnud Spenceri aadliperest pärit neiule muljet avaldanud. Ent kui Diana Charlesiga ühiste sõprade pool taas kohtus – teadmisega, et prints oli oma viimatisest pruudist lahku läinud -, tundis ta ootamatut kihvatust. “Ta lõi mulle külge, ta oli mu kallal nagu äge lööve,” vahendab Daily Mail Diana sõnu kõnekunstiõpetaja Peter Settelenile, kellega ta kohtus aastatel 1992-1993.

Kui neiu troonipärijale tolle vanaonu lord Mountbatteni mõrva puhul kaasa tundis ning avaldas arvamust, et tal peaks keegi toeks olema, olevat Charles teda palavikuliselt suudlema hakanud. “Uhh!” meenutas Diana kätega vehkides. “Nii ju ei tehta!”

Abieluprobleemidest tekkis buliimia

Sellest sai alguse kuramaaž, mille jooksul Charles polnud Diana sõnul üldse järjekindel. “Ta helistas mulle nädal otsa iga päev, aga siis ei rääkinud minuga kolm nädalat,” vahendab Daily Mail. Diana oli kui sütel: “Erutus, mida ma tema telefonikõne peale tundsin, oli nii tohutu ja intensiivne. See ajas mu kolm korterikaaslast hulluks!”

Pulmad peeti 1981. aasta juulis. Vastse abielupaarina polnud Diana sõnul nende intiimelu paraku piisavalt sage ning lõppes juba kümnendi keskel sootuks. “Iga kolme nädala tagant – ja kuus-seitse aastat tagasi jäi see kõik üldse soiku,” rääkis Diana.

Juba 1985 sahistati kuningliku paari abieluprobleemidest. Charles soojendas üles suhted vana kallima Camilla Parker Bowlesiga. Dianal tekkis armulugu sõjaväelase James Hewittiga. Need afäärid tulid ilmsiks 1992. aasta mais Andrew Mortoni raamatuga “Diana: tema tõeline lugu”.

Printsess avameelitses kõnekunstiõpetajale ka oma toitumishäirest buliimiast, mis tema sõnul oli reaktsioon abieluprobleemidele.

“Mind tõugati eemale. Tundsin, et ma pole selle perekonna [kuningliku pere] jaoks piisavalt hea. Nuhtlesin selle pärast iseend.” Diana sõnul ütles ta kuninglikule perele: “Võinuksin lohutust otsida alkoholist. See oleks olnud silmanähtav. Võinuksin olla anorektiline, mis oleks veelgi enam silmanähtav olla. Otsustasin minna diskreetsemat teed, aga lõpuks polnud see enam diskreetne. Aga ma otsustasin kõigi teie haavamise asemel ennast haavata.”