Tallinn Art Space ja Eesti Litograafiakeskus avasid Talleksi kvartalis Pirni 5 uue graafikakojaFoto: Kalev Lilleorg
Inimesed
30. juuli 2017, 23:13

PILDIGALERII | Palju õnne! Tallinn Art Space leidis uue pesa

Tallinn Art Space ja Eesti Litograafiakeskus, mis varem resideerus Maakri tänaval, avas Talleksi kvartalis Pirni 5  oma uue graafikakoja, tähistades selle tuules ühtlasi ka litograafiakeskuse 15. sünnipäeva.
Tallinn Art Space ja Eesti Litograafiakeskus avasid Talleksi kvartalis Pirni 5 uue graafikakoja Foto: Viktor Burkivski

Viimase 15 aasta jooksul on litograafiakeskuses oma loomingut teostanud rohkem kui sada tuntud Eesti kunstnikku, nende hulgas Evald Okas, Kaljo Põllu, Raul Meel, Jüri Arrak, Leonhard Lapin, Evi Tihemets, Marko Mäetamm, Maarit Murka, Kaido Ole ja paljud teised.

Tallinn Art Space ja Eesti Litograafiakeskus avasid Talleksi kvartalis Pirni 5 uue graafikakoja - Kiwa  Foto: Kalev Lilleorg

Eesti Litograafiakeskuse ja Tallinn Art Space galerii häälestati töökorda kunstnike Kiwa ja Marko Mäetamme läbiraputava muusika abil.

Tallinn Art Space ja Eesti Litograafiakeskus avasid Talleksi kvartalis Pirni 5 uue graafikakoja Foto: Kalev Lilleorg

Külaliste hulgas vilksatasid laulja Greesi Desiree Langovits, unearst Heisl Vaher, fotograafist kaitseväe kaplan Endel Apsalon, kunstnikud Kiwa, Marko Mäetamm, Evi Tihemets, Kadri Alesmaa, elukunstnik Marko Mägi ja teised kunstihuvilised.

Tallinn Art Space ja Eesti Litograafiakeskus avasid Talleksi kvartalis Pirni 5 uue graafikakoja Foto: Kalev Lilleorg

Litograafiakeskuse loovjuhi ja kunstniku Jaak Visnapi sõnul tegi Kiwa ja Mäetamme ansambel Karamell ruumidele energeetilise suurpuhastuse ja restardi. “Sellise mürtsu järel on siin võimalik hakata suuri asju tegema ning juba järgmisel kuul tuleme me 20 Eesti kaasaegse kunstnikuga välja suurprojektiga Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks,” lisas Visnap.

Vaata pildigaleriid!