Päikeselisel ja avaral terrassil on võimalus nautida kõiki Mon Repos a’la carte menüü roogasid, suurepäraseid veine ja jahutavaid jookeFoto: Maksim Toome
Inimesed
28. juuli 2017, 21:40

GALERII | Eliidi suvine aiapidu Kadrioru südames, päikeselisel ja avaral terrassil Mon Repos (38)

Kadrioru pargi ääres, Musta Luige taga avas oktoobrikuus oma uksed restoran Mon Repos.  Suveks on valmis saanud ka imeline suveaed suure terrassiga, kus avaneb võrratu vaade Kadrioru lossile ja pargile.  Päikeselisel ja avaral terrassil on võimalus nautida kõiki Mon Repos a’la carte menüü roogasid, veine ja jahutavaid jooke.

Meeleolukale päikeseterrasi avamisele oli kogunenud Eesti elitaarne äriseltskond, kes end seltskonnaveergudel tavaliselt eksponeerida ei soovi. 

Päikeselisel ja avaral terrassil on võimalus nautida kõiki Mon Repos a’la carte menüü roogasid, suurepäraseid veine ja jahutavaid jooke Foto: Maksim Toome

Suveaia on kujundanud maastikuarhitekt Kersti Kuus.

Aed on kujundatud kaunis kooskõlas restorani ajaloolise hoonega, mille prantsuse stiilis aknad ja kaunid rõdud loovad nauditava aiakujunduse ning arhitektuuri sümbioosi.  Villa võluv interjöör, kui ka lilleaed, pakuvad tõeliselt lõõgastavat puhkepausi nagu seda lubab ka restorani prantsuskeelne nimi: Mon Repos – minu puhkus. 

Restoran asub väärika ajalooga hoones, mis on oma põneva eluea jooksul näinud nii mõndagi.

Algselt Tallinna Suurgildi oldermanni, Carl Ferdinand Gahlnbäck’i suvitusvillaks ehitatud hoonest sai peale omaniku vahetust 20. sajandi alguses, kodu ülimenukale ja populaarsele restoran-kasiinole Villa Mon Repos. 1922. aasta juulis sai Mon Reposele tehtud politsei haarang meelelahutuskohale saatuslikuks. Reidi käigus avastatud salaviina tõttu Mon Repos suleti

 Aasta 2016 sai vahepeal aja hammasrataste vahele jäänud hoone renoveeritud ja taastatud endises hiilguses. Hoone ajaloolised säilinud detailid on kaasaegse interjööriga kokku sobitanud sisearhitekt Külli Salum.

Päikeselisel ja avaral terrassil on võimalus nautida kõiki Mon Repos a’la carte menüü roogasid, suurepäraseid veine ja jahutavaid jooke Foto: Maksim Toome

Restorani peakokk Vladislav Djatšuk on koos oma talendika meeskonnaga ühendanud menüüs tänapäeva ja Kadrioru kuldajastust kantud maitsed.

Mõne retsepti juured ulatuvadki sajanditetagusesse aega. Näiteks on peakokk Djatšuk menüüd kokku pannes lasknud end inspireerida nii 18. sajandist pärit Charles Carteri kokaraamatust kui 1915.aastal ilmnud Igor Severyanini luuletusest “Ananass shampanjas”. Luuletaja oli ka ise korduvalt Villa Mon Repos külaliseks.

A’la carte menüüga põhisaalis pakutakse mõnusat äraolemist nii keset kiiret argipäeva, kui ka õhtuseks lõõgastushetkeks. Restorani teisel korrusel asub Peakoka Korrus ehk fine dinig saal, kus saab nädalalõpu poole maitsemeeli teritada viie- ja seitsmekäigulise degustatsioonimenüü kui ka a’la carte menüüga.

Suvise aiapeo kokteile valmistas Prike World Class Brand Ambassador Andrei Kazakov.

Vaata pilte meeleolukast õhtupoolikust!