IKKA SAAB: Ainult mõneks kuuks suvilasse telepilti saada ei ole raske, kuid maksma peab ikka hakkama, kui on soovi näha Kanal 2 ja TV3 saateid. Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
28. juuli 2017, 21:41

Kas telepilt on võimalik suvilasse saada ka paariks kuuks? (4)

 Oled suvilas harjunud vabalevi kanaleid vaatama ent alates 1. augustist ei tule televiisorist enam midagi meelepärast? Mida teha, kui soovid vaid paariks suvekuuks telepilti, kuid samas ei taha terve talv mõnda telefirmat teenustasuga nuumata?

Tallinlane Jaan-Hendrik ütleb, et peab Lõuna-Eestis Läti piiri ääres asuvas suvilas ka tulevikus hakkama saama kõigest käputäie vabalevi telekanalitega. Tema arvates ei ole mõistlik soetada vaid mõneks suvekuuks kallist paketti, mille eest peab maksma ka talvel, hoolimata sellest, et suvekodus pole siis kedagi. Ida-Virumaal Avinurmes suvitamas käiv Harku valla elanik Peeter ei hakka igatsema tuleval nädalal vabalevist kaduvat TV3 ja Kanal 2. „Üldiselt on mul ükskõik, kui palju ma seda üldse seal vaatan. Eks kohalikel, kes aasta läbi seal elavad, võib olla ebamugav.“  Ta ei kavatse ka muretseda mõnda paketti. „Mis mõttega ma maksan suurt raha?“ 

Elisa suhtekorraldusjuhi Marika Raiski sõnul oleks alternatiivsed variandid ZUUMtv ja verivärske Binge TV, mis on tavakasutaja jaoks küllaltki sarnased. „Kuna ZUUMtv-ga pole vaja sõlmida tähtajalist lepingut, saab klient teenuse võtta ka lühemaks perioodiks ehk ajutiseks kasutamiseks, näiteks soovi korral kolmeks suvekuuks ja seejärel teenuse lõpetada,“ ütleb Raiski. Kui inimene soovib teenust kasutada periooditi, näiteks igal suvel, võib ta vahepealsel ajal teenuse piirata kuni üheksaks kuuks. Sel ajal ta kuutasu ei maksa ning sel juhul pole vaja lepingut ka vahepeal lõpetada.

Täpselt samamoodi toimib ka Elisa Binge TV, mille paketihind algab 13 eurost ja 99 sendist. Starman ZUUMtv kõige odavam pakett maksab 6 eurot ja 99 senti. 

Ka Telia Eesti pakub võimalust saada telekanalid suvilasse tähtajatu lepinguga. Klient saab digiboksi ja vaja on internetiühendust. Teenuse nimi on „Minu.TV“, mille kuutasu on 6 eurot. 

Jaanipäeva paiku teatasid TV3 ja Kanal 2, et lahkuvad 1. augustist vabalevist. Seepärast otsivad kümned tuhanded telefirmat, et kindlustada meelepäraste kanalite nägemine ka pärast 1. augustit. „Huvi Viasatiga liitumise vastu on pidevalt kasvanud alates juuni keskpaigast, kui TV3 ja Kanal 2 andsid teada vabalevist lahkumisest. Klienditeenindusse tulevate kõnede arv on kasvanud nüüdseks juba neljakordseks ning erinevate päringute arv ületab julgelt 10 000 piiri,“ tõdeb Viasat AS meediasuhete juht Karin Laurima. 

Elisa ja Starmani juhatuse liige Andrus Hiiepuu ütleb, et kui klient soovib ühendamisel Starmani tehniku abi, tuleb praegu oodata ligi nädal aega. „Järjekord on piirkonniti erinev ja mõnes piirkonnas tuleb oodata ka mitu nädalat,“ lisas Hiiepuu.