SUPERSTAARI ÕNNELIKEM ABIELU: Frank Sinatra ja Barbara jõudsid abielus olla 22 aastat, enne kui laulja oma kaasa käte vahel hinge heitis. Nüüd järgnes Frankile ka tema lesk, keda jäävad leinama poeg Robert Oliver Marx, minia Hillary ja pojatütar Carina. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
29. juuli 2017, 04:00

Frank Sinatra lesk Barbara Sinatra suri teisipäeval kõrges vanuses

"Frank käis 12 korda päevas duši all. Ta lõhnas alati lavendli järele."

"Kas sulle siis piisavalt litse ei jagu? Miks sa oma parima sõbra naisega nahistama pead?“ kurjustas Frank Sinatra võimukas ema Dolly, kui tema maailmakuulus poeg pärast järjekordse abielu karilejooksu kauni blondi peretuttava Barbaraga kurameerima hakkas. Kuid nende liit kujunes Sinatra pikimaks abieluks, millele tegi lõpu alles laulja surm 1998. aasta mais. Selle teisipäeva hommikul järgnes 90aastane Barbara oma armastatud mehele.

Barbara Sinatra kirjutas oma elulooraamatus “Lady Blue Eyes: My Life with Frank“ (“Preili Sinisilm: Minu elu koos Frankiga”; 2011), et oli pärit vaesest perest. Barbarat oli klassis võõriti vaadatud – plika oli kõrend, kes rääkis nagu maakas. Pärast sõda kolis aga Barbara koos emaga Long Beachile, hakkas käima modellikoolis ning sai kuu modelli tiitli. 1948 krooniti ta Belmont Shore’i iluduskuningannaks.

Juba siis oli Barbara kirglik Frank Sinatra muusika austaja, kirjutab Desert Sun. Ei pruukinud olla kokkusattumus, et ta abiellus Bob Oliveri nimelise lauljaga, kes kõlas nagu Sinatra ning kes oli samuti Itaalia juurtega. Ent Bob polnud Sinatra. Ta kolis küll Barbaraga New Yorki, kuid ei suutnud seal lauljana läbi lüüa. Barbara pääses Fordi modelliagentuuri hingekirja ning poseeris lausa ajakirjades Vogue ja Life – kuid jäi siis rasedaks. Et vee peal püsida, naasis Barbara Long Beachile ja asutas modellikooli. Kaks aastat pärast poeg Roberti sündi oli abielu karile jooksnud.

„Olime sõbrad, enne kui midagi romantilist juhtus.“

Ahvatlevasse sabahööritajasse armus vendade Marxide koomikupere noorim liige Zeppo Marx. Pulmad peeti 1959 ning Zeppo hakkas hoolitsema ka kasupoja eest.

Naise aktiivne seltsielu tegi filmitähte kiivaks – eriti siis, kui Barbara hakkas läbi käima nende naabri Frank Sinatraga. Armukadeduseks polnud tollal tegelikult põhjust. Sel ajal oli Sinatra lahku läinud oma teisest naisest, temperamentsest filmidiivast Ava Gardnerist. Barbara mõistis, et Franki süda kuulub endiselt  Avale. Kulus veel aastaid, enne kui peretuttavatest Barbarast ja Frankist paar sai. „Me olime sõbrad, enne kui midagi romantilist juhtus. Ta helistas ja lobises, aga romantiliseks läks asi palju hiljem,” on Barbara pihtinud ajalehele Desert Sun.

NELI NALJANINA: Sinatra lõi Barbara üle Zeppo Marxilt (ülal keskel), Marxi-vellede koomikutepundi ainsalt viisaka välimusega liikmelt. Foto: Paramount/Kobal/REX

Barbara sai Zeppolt lahutuse kätte, kuid paistis, et Frank ei kavatsegi talle abieluettepanekut teha. Kui armusuhe oli neli aastat avalik olnud, teatas naine Tahoe järve ääres puhates Sinatrale: kui abielu ei tule, siis tema astub suhtest välja. Kulus veel jupp aega, enne kui kurikuulus seelikukütt Barbarast ausa naise tegi. Pulmapäeval 1976. aastal esitas Sinatra advokaat Barbarale abieluvaralepingu.

Barbara pühendus kuritarvitatud lastele

Ega Frankiga polnud lihtne: elulooraamatus kirjutas Barbara, et tema mees oli puhtusehull, kes käis 12 korda päevas duši all. „Ta lõhnas alati lavendli järele.“ Isegi armastuskirjadele kirjutanud Sinatra alla „Charlie Neat“ – “ Charlie Puhas“.

Sõprade sõnul toetas helde loomuga Frank Barbara tegevust haiglate, kirikute ja muuseumide rahastamisel. Foto: VIDA PRESS

Megastaariga abielludes sai Barbarast, kes ei unustanud eales oma vaest lapsepõlve, kirglik heategevusaktivist. Sõprade sõnul toetas helde loomuga Frank naise tegevust haiglate, kirikute ja muuseumide rahastamisel. Ühe sõbratari kannustusel süüvis Barbara laste ärakasutamisse, mis toona oli tabuteema. “Kui ma paari sellise lapsega kohtusin, olin nagu ära tehtud,” rääkis ta Desert Sunile. Barbara korraldas Californias nõustamiskeskuse rajamiseks kunstioksjoneid, mis olid nii edukad, et sellest sai alguse Barbara Sinatra nimeline lastekeskus Eisenhoweri meditsiinikeskuse linnakus. Mittetulunduskeskus pakub tänini teraapiat füüsiliselt, seksuaalselt ja emotsionaalselt kuritarvitatud lastele.

Frank ja Barbara 1976. aastal. Foto: Nate Cutler/insight media

Enne Franki 1998. aastal hauda viinud saatuslikku infarkti jõudsid Sinatrad abielus olla 22 aastat. See oli kuulsa sinisilma neljast abielust pikim. Kuue aasta taguses intervjuus New York Timesile rääkis Barbara, et Frank oli eksnaistega sõbralikult läbi saanud, kuid see ei häirinud teda. “Keegi väga elutark prantslanna ütles mulle kunagi: “Vanade pruutide pärast ära muretse. Muretse uute pärast.””