Lapseootel Hele-Riin ja tema elukaaslaneFoto: Teevi Zeemann
Inimesed
28. juuli 2017, 17:07

PALJU ÕNNE! Eesti parim naistrummar Hele-Riin Uib saab peagi emaks (10)

Eesti esi-naistrummar Hele-Riin Uib saab peagi esimest korda emaks. Särav muusik sõnas Õhtulehele, et on viimaseid kuid rase ning lapse sünnini pole enam kaua jäänud.

Ka lapse sugu on trummarile teada ning võimalikud nimevalikud valmis mõeldud, ent Hele-Riin jäi napisõnaliseks ning antud infot veel avalikustada ei soovi. 

Hele-Riin Foto: Teevi Zeemann

Hele-Riin alustas trummide mängimist juba kaheksa aastaselt ning lööb kaasa peamiselt jazzi-, klassika-, roki- ja popiprojektides. Varem on Hele-Riin Õhtulehele öelnud, et muusikas ta piire ei sea ning talle meeldib ükskõik mis muusika, peaasi, et oleks hea: "Ma ei saa ennast kuskile raamidesse või kasti paigutada."

Hele-Riin on töötanud Eesti Rahvusooperis ja mänginud koos näiteks Laura Põldvere, Helin-Mari Arderi, Villu Veski, Tanel Rubeni ja teiste džässmuusikutega. Löökriistu on ta mänginud ansamblites 2 Quick Start, Smilers, Tanel Padar & The Sun. Trummari ametit on pidanud ansamblis Blacky, samuti Koit Toome ja  Liis Lemsalu projektides.

Hele-Riin on õppinud Jaapanis meistrite käe all ka  taikotrummide kunsti ning andnud kontserte Muteki Taiko nime all.  Aastast 2012 on trummitar tegutsenud trummiduo DrumAttack koosseisus koos Laura Väljaga ning  aastal 2014 pani kokku naistest koosneva rokkbändi G.O.S.H., millega on välja antud ka esikalbum Roller Coaster.

Hele-Riin on kaasa löönud ka mitmetes Eesti eurolaulu tiimides, sealhulgas Sven Lõhmuse eurolaulus "Sunflowers", kus  mängis löökpille põhitrummari kõrval.

Alates aastast 2007 on Hele-Riin olnud Gustav Adolfi Muusikakoolis trummiõpetaja ning juhendanud ka rivitrummitüdrukuid GAG Armada.