Suveetendus "Elagu eurotoetused!" Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
27. juuli 2017, 23:33

VIDEO | Hannes Võrno ei häbene, et lavalaudadele veab teda edevus (15)

"Suvestuudio" väisas Otepää Golfikeskust, kus kohtuti väga tugeva, jõulise ja väga andeka eesti mehe ehk siis Hannes Võrnoga, kes rääkis oma just lõppenud suvekomöödiatuurist.

Näitleja ise arvab, et rahvas võttis tüki vastu humoorika hämminguga. "Seal sai näha vanade näitlejate heas vormis raskekahurväge ja mina, värske ja uus sellises formaadis kaasa tegemas," muigab Hannes. Mees peab etendust "Elagu eurotoetused!" heaks suveprojektiks. Trupp tegi juunis proove, juulis sõideti etendustega mööda Eestit ringi ja kuigi vihma tõttu tuli ka väiksematesse saalidesse varju alla minna, käis rahvas etendust hea meelega vaatamas, esinemisi ära ei jäänud.

Hannes Võrno lisab, et loo tõlkija ja produtsent Hannes Villemson käis talle juba ammu erinevate etendusega heas mõttes pinda. Eurotoetuste loo puhul kasutab ta ühe kaasnäitleja, Anne Paluveri sõnu: "Tükil on siis mingi rosin olemas, kui sa loed ta jutiga lõpuni!", mis tähendab, et ei käi vahepeal vetsus ega valmista võileibu ehk kui see tükk haarab, siis on see midagi, mida võiks täitsa teha. "Mõned kohad ajasid mind ka väga naerma. Kuna see oli grupitöö, siis lavastusprotsess oli ka üsna lõbus," räägib näitleja.

Hannes ütleb, et talle meeldib improvisatsioon ja ei meeldi see, kui tead, et kohe tuleb koht, kus rahvas hakkab naerma. "Aga mulle see näitlemise töö sellel suvel selle projekti raames väga meeldis," kinnitab ta.
Hannes lisab, et vahel on tema jaoks imelik, kui näitlejad ütlevad, et nad on tagasihoidlikud, kuulsusest ei hooli ja nende eest räägivad rollid. "No mis ikka rähnipoja sinna puu otsa ajab, kui mitte edevus ja ma ei häbene tunnistada, et ka lavale vedas mind edevus," tunnistab ta. "Mulle meeldivad töötavad inimesed, ma ise teen laval tööd, ja kui ma saan sellest rõõmu ja olen kellelegi esinedes rõõmu valmistanud, on see nagu taeva kingitus."

Sel sügisel lubab Hannes veel välja tulla ilusa, sooja ja sügava tänukummardusega kahele inimesele.

Üheks neist on helilooja Priit Pajusaar, kellega teda ühendavad sõprus, armastus muusika ja kultuuri vastu, samuti golf, ning teiseks on meie hulgast lahkunud Lembit Ulfsak. Just nemad tegid koos audiofilmi, millele sõnad kirjutas Hannes, muusika Priit ja sisse luges Lembit. Sügisel kavatseb Hannes selle inimestele näha ja kuulda anda.

Oma huvi kaitseväe vastu nimetab Hannes normaalseks maskuliinseks ja isamaaliseks käitumiseks, milles pole midagi ekstreemset

Selliseid mehi, kes on kaitseväe usku, on tema sõnul Eestis tuhandeid. "Mul oleks häbi oma ema ees, kui ta oleks pidanud sünnitama poja, kes ei võta vajadusel osa sünnimaa ja rahva kaitsmisest — see on iga mehe kohustus. Kui sa oled siia ilma sündinud mehena, siis pole see teema, mida arutada, vaid auasi," ütleb ta veendunult. Ta lisab, et kui mees ei saa füüsiliselt relvaga maad kaitsta, võib ta seda teha ka mujal, näiteks hospidalis, aga oma panus tuleks anda igal juhul. "Kui naine on sünnitanud siia ilma ühe mehe, siis selle mehe kohustus on austada seda naist oma emana ja austada teda nagu kõiki teisi naisi maailmas, kaitsta teda ja teha selleks mehelikud sammud," arvab ta resoluutselt. 

Vaata videot!