Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
26. juuli 2017, 13:05

REITELMANNI SKANDAAL: kaks aastat tagasi nimetas EKRE värske liige pagulasi inimrämpsuks (269)

Kaks aastat tagasi augustis sattus tänavu juulis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) liitunud Urmas Reitelmann skandaalide keskmesse, kui avaldas sotsiaalmeedias arvamust pagulasteemal.

Eesti Kaitseliidu avalike suhete osakonna spetsialistina töötanud Reitelmann kirjutas järgmised read:

"Kus sa näed põgenikke? Põgenikud istuvad peredega Süüria piiri lähedastes põgenikelaagrites koos peredega, et oodata võimalust naasta koju. Meile pürgib tavaline inimrämps, keda tuleb tõrjuda kõikide vahenditega. Eestis parasiteerib 300 000 tibla, kes ei ole siia adapteerunud, kuidas oleks Sinu arvates võimalik inimesteks muuta neid miljoneid siiapürgivaid mugavusprussakaid?" 

Seoses sellega edastas Keskerakonna fraktsiooni liige Martin Repinski toonasele kaitseministrile Sven Mikserile kirjaliku küsimuse, milles soovisvastuseid küsimustele, mis puudutavad Eesti Kaitseliidu avalike suhete osakonna spetsialisti Urmas Reitelmanni avaldusi sotsiaalmeedias.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna juht Heiki Arike rääkis toona Õhtulehele, et Eestis on igal inimesel õigus oma arvamusele ja selle avaldamisele. "Kaitseliit on apoliitiline organisatsioon, kuhu kuulub väga mitmesuguste vaadetega inimesi. Seega Kaitseliit ei tsenseeri enda liikmete arvamusavaldusi."

Toona järgnes vaid vestlus ning Reitelmanni Kaitseliidust välja ei arvatud, ent muutmisele kuulus tema spetsialisti ametikoht.

Sügisel Tallinna volikokku EKRE ridades kandideeriv Reitelmann soovib poliitikas seista selle eest, et Eesti jääks eestlaste nägu. Tallinnas tuleb Reitelmanni sõnul probleeme lahendama sisuliselt ning selleks peavad poliitikud rohkem kuulama spetsialistide nõu.