ABIELU KARIL: Marko ja Gerli Asmeri lahutus jõustus kahe nädala eest. Mõne päeva pärast tabati endine vormelisõitja purjuspäi autoroolist.Foto: Erakogu
Inimesed
25. juuli 2017, 22:30

LAHUTUS: kas Jaak Madison lõhkus Marko Asmeri abielu? (96)

Täna tuli ilmsiks, et endine vormelisõitja Marko Asmer on oma abikaasast Gerlist lahutanud. Kuulduste järgi pole Gerli silmarõõm ei keegi muu kui EKRE fraktsiooni poliitik Jaak Madison.

Marko Asmer Õhtulehele abielulahutust ei kommenteerinud. Küll aga oli ta varem rääkinud Publikule, et lahutus jõustus kahe nädala eest. „See on väga kurb sündmus,“ sõnas ta portaalile. Kuuldusi, et Gerli on oma õnne leidnud poliitik Jaak Madisoniga, endine vormelitäht ei kinnitanud ega lükanud ümber, vaid soovitas uurida asjaosalistelt endilt.

Konservatiivsete vaadetega poliitik Jaak Madison sõnas Õhtulehele, et eraelu teemadel ta kommentaare jagada ei soovi. Küll aga tekkis möll tema Facebooki kontol, kus mehelt abielu lõhkumise kohta käivate kõlakate kohta aru päriti. „Kas sinupoolne abielu lõhkumine vastab tõele, Jaak Madison?“ küsiti sotsiaalmeedias. „Ei vasta,“ kommenteeris poliitik, lisades hiljem, et õigupoolest pole see üldse küsija asi.

Toivo Asmer: „Kahju on!“ 

„Elu on elu. On nii, nagu on,“ kommenteerib Marko Asmeri isa Toivo Asmer poja lahutusuudist Õhtulehele. „Kui vaadata statistikast, kui paljud abielud lahutatakse, siis see protsent on ülisuur,“ sõnab ta. „Kurb, kui noortel inimestel veab viltu ja nii-öelda suusad lähevad risti,“ lisab ta. Juttu, justkui oleks poja ekskaasa suhtes EKRE poliitikuga, ta kommenteerida ei oska. „Ma teadsin, et midagi on juba mõnda aega õhus, ent ma ei tahtnud uurida, mis või kes on selle taga,“ ütleb isa. Toivo Asmeri sõnul on tal pojaga head suhted, ent sel teemal nad omavahel rääkinud pole. „Seda, kes kellega kuskil on, pole me tõesti rääkinud ja minul on piinlik küsida ka. Uudishimulik tegelane pole ma kunagi olnud. Eks elus juhtub nii mõndagi ja mõnikord lähebki elu veidi rööpast välja,“ ütleb ta elutargalt.

Möödunud nädalal kirjutasid meediaväljaanded, et Marko Asmer tabati purjuspäi autoroolist, kui ta oma Mercedesega toidupoe parklas seisnud autole otsa sõitis. Toivo Asmer sõnab, et sellele intsidendile vabandusi pole. „Keegi pole vabandusi ka otsinud, kõige vähem isa. Mina olen siin suurim kritiseerija olnud, ehk isegi liiga palju. Mis on olnud, see on olnud – saad oma vitsad ja mis teha,“ ütleb ta. Küll aga kiidab Toivo, et Marko on väga hea isa oma lastele. „Oma lastega suhtleb ta hästi ja on nende pärast mures. Eriti praegu,“ kinnitab ta.

2012. aastal jõudis meediasse uudis, et Marko tegi oma kallimale Gerli Niilole abielu­ettepaneku. Sellest andis paarike teada suhtlusportaalis Facebook. Abiellumine käis suurema meediakärata ja sai ilmsiks 2014. aasta detsembris, kui selgus, et Gerli on oma perekonnanime Facebookis muutnud Niilost Asmeriks. Markol ja Gerlil on kaks ühist last – pojad Aston (4) ja Tommi (2).