50 NIPPI Arukas toitumine - hommik pärast ränka pidu
Inimesed
24. juuli 2017, 12:46

Evelin Ainomäe: tarvitage naturaalset ja kaalusõbralikku alkoholi ja tehke seda mõõdukalt!

50 NIPPI | Arukas joomine ja hommik pärast ränka pidu (12)

Raju nädalavahetus on seljataga. Kes tšillis terrassil, kes pidas maha vägeva rannapeo. Pea valutab. Ei aita topeltports magneesiumi, ammugi mitte aspiriin ja C-vitamiin Mida teha? Nõu annab bikiinifitnessi staar Evelin Ainomäe. 

Evelin kinnitab: "Pean ausalt tunnistama, et isegi mina, kui ma valmistusin bikiinifitnessi MM-iks, ei suutnud loobuda klaasikesest heast veinist, šampanjast rääkimata."

Nüüd on käes suur suvi. Toimub palju toredaid pidusid, kogunetakse grillima ja tšillima, isegi rannas istudes on ju tore limpsida veini. Aga olgem ausad, seda on ka kõige kogenumale alkoholitarbijale liiast. Iga mõnuaine puhul on loomulikult võtmesõnaks mõõdukus. Evelinil on jagada teiega ka mõned nipid, mis tasuks kõrva taha panna. 

- Kui tarbid šampanjat, siis olgu see kvaliteetne. Loomulikult on see kallis, aga kvaliteetses mullijoogis on kordades vähem suhkrut.

- Valge vein, prosecco või cava võiks olla kindlasti kuiv.

- Vältige kokteile, need on tõelised kaloripommid. 

- Klaasi veini kõrval võiks olla kindlasti ka klaas vett ehk siis tarbi alkoholi ja vett vaheldumisi võrdsetes kogustes. 

- Veini- või šampanjaklaasi võib alati lisada ka ohtralt jääkuubikuid. Sellega justkui petame end pisut. Jooks nagu palju, aga kõik sellest pole sugugi alkohol. Samuti on alkoholil ka tohutu keha kuivatav mõju, seega vesi, vesi ja veelkord vesi! 

- Veini võib lahjendada ka edukalt mineraalveega. Võta pisut suurem veiniklaas, lahjenda veini mineraalveega, lisa sinna ohtralt marju ja piparmündilehti ja voilà, jook missugune!

- Ja veelkord, ma ei väsi kordamast, ärge jooge odavat kraami a là Sovetskoje või Asti, mis on tegelikult suhkruga limonaad, kuhu on lisatud ka kraade. Mina nimetan neid jooke peavalu-pommideks. 

- Tarvitage naturaalset ja kaalusõbralikku alkoholi ja tehke seda mõõdukalt!

- Kui olete õhtul siiski alkoholiga pisut liialdanud, siis enne magamaminekut jooge ohtalt vett, võtke sisse paar magneesiumi, C-vitamiini või aspiriini tabletti.

- Sama kehtib ka hommikul paistes näoga ärgates - tarbige vett ja valmistage üks korralik vitamiinipomm naturaalsetest puuviljadest. Tsitruselised on imelised abimehed! Vesi väljutab meile kahjulikud ained organismist, vitamiinirohked marjad ja viljad taastavad kauni välimuse, enesetundest rääkimata.     

Vaata meeleolukat videot!