Puhkus RoomasFoto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP
Müstika
24. juuli 2017, 11:22

TAGASI TÖÖLE! 8 nippi, kuidas pärast puhkust ellu jääda (4)

Pole midagi kurnavamat, kui naasta pärast mõnusat puhkust tagasi töörutiini. Äkiline vabadusekaotus mõjub organismile kurnavalt, põhjustab stressi ning paneb sind negatiivseid mõtteid mõlgutama. Ent ära heida meelt, sest sama probleemiga seisavad silmitsi miljonid inimesed. Lifehack.org vahendab lihtsaid nippe, mis aitavad puhkuseleinaga toime tulla. 

Mine varem kohale

Pärast puhkust tasuks tööle jõuda veidi varem. See annab sulle aega seedida tõsiasja, et sa pole enam puhkusel ning võimaldab rahulikult töökeskkonnaga harjuda. 

Tee tähtsamate ülesannete nimekiri

Kirjuta välja kõik asjad, mis on esmatähtsad ja millega tuleb kiiremas korras tegeleda. Nii on kergem kuskilt otsast alustada, päev on kergemini hallatav ning saad rahulikult omas tempos keskenduda tööülesannetele. 

Tark ei torma

Ära lepi kohe kokku kohtumisi või pikaajalisi tööplaane. Pärast puhkust veeda esimesed päevad tööl rahulikus taktis ning ära planeeri igasuguseid koosolekuid, kontoriväliseid kohtumisi või pikaajalisi plaane. See vaid suurendab stressi ning tõenäoliselt jääd omadega jänni ega jõua neid lubadusi täita. 

Lahku töölt õigel ajal

Ükskõik, kui palju sulle on kuhjunud tööülesandeid, lahku ikkagi ettenähtud ajal, mil peaksid seda iga päev tegema. Kui jääd esimestel päevadel pärast puhkuselt naasmist õhtutundideni kontorisse kopitama, süvendab see masendust ja stressi. See pole koht, kus mängida kangelast. Võta endale aega, sest muidu ei jõua midagi korralikult teha.

Hoia südamelähedased traditsioonid elus

Kui oled puhkuse ajal harjunud sööma head ja paremat, võta samad harjumused ka tööle kaasa. Einesta lõuna ajal eksootilises restoranis ja poputa end maitsva toiduga. Meeldivad harjumused lõõgastavad ja vähendavad stressi. 

Muuda midagi

Rutiin on turvaline, kuid maru igav. Kui sead sammud hommikul taas tööle, vali marsruut, mida sa tavaliselt ei kasuta. Kolleegidega e-kirjade vahetamise asemel räägi rohkem silmast-silma. Korista oma töölaud ära, tõsta asju ümber. Kuula tavapärase raadio või klassikalise muusika asemel hoopis rokki või energilist muusikat. 

Tee enda tuju lõbusaks

Vaata või loe midagi, mis tõstab tuju. Surfa sotsiaalmeedias, hoia end tegevuses ja ära anna endale aega mõtlemiseks. Kui mõtiskled vaid möödunud puhkusest, ei suudagi sa uue olukorraga harjuda. Ära lase endal üle mõelda! 

Tee plaane

Puhkuse ajal olid ilmselt harjunud, et iga päev on omamoodi seiklus. Tegelikult saad sa oma elu samas rütmis jätkata. Helista sõpradele, tuttavatele või lähedastele ning lepi kokku kinoseanss, õhtune trenn või lõbus kohtumine tööväliseks ajaks. Nii hoiad endal eluvaimu sees.