Phil McGraw koos teise abikaasa Robiniga. Kahe lapsega paar on koos olnud üle 40 aasta. Foto: AFP/ SCANPIX
Inimesed
21. juuli 2017, 10:00

Edukaim teletäht dr Phil teenis aastaga 79 miljonit dollarit

Ajakirja Forbes teatel on viimase aastaga enim teeninud teletäht dr Phil McGraw – ülimenukas jutusaatejuht, kuid ka osav ärihai.

66aastane dr Phil tõusis Forbesi edetabelis esikohale, seljatades armastatud jutusaatejuhi Ellen DeGenerese ja koomik Jerry Seinfeldi. Majandusajakirja teatel on telepsühholoog endale ülitulusa lepingu välja ajanud. Ta saab tubli ampsu päevase jutusaate reklaamimüügist ning teenib kõvasti lisaraha kaupade kiitmisega. Nagu tema mentor Oprah Winfrey, on ka McGraw viimasel ajal kaamera taha asja teinud. Ta on seriaali “The Doctors” ja kohtudraama “The Bull” produtsent.

Oklahomast pärit Phil astus ülikooli küll jalgpallistipendiumiga, kuid avastas siis enda jaoks psühholoogia. Sama alaga tegeles ka tema isa Joe, kelle praksisega poeg pärast doktorikraadi hankimist ühines. Kuid 1990ndate algul hakkas Phil tegelema hoopis kohtuprotsesside eelsete konsultatsioonidega ja pani ameti maha. Oprah Winfreyga tutvus McGraw 1995. aastal ühe kohtuprotsessi eel. Telediiva jäi oma konsultandiga nii rahule, et kutsus ta oma jutusaatesse esinema. Phili ülesastumine oli nii menukas, et ta sai iganädalase püsikoha Winfrey sõu suhte- ja elustrateegiaeksperdina. Dr Philile pihtisid kaamerate ees pisarsilmil oma hingehädadest nii lihtinimesed kui ka kuulsused, nagu näiteks Elizabeth II endine minia Sarah Ferguson, kes kirjeldas lapsepõlve kalgi ema käe all.

Mitmed kolleegid on bestsellerite autorist teletähe psühholoogivõimeid siiski kritiseerinud. Dr Phili nõuanded olla tihtipeale heal juhul lihtsustavad, halvemal juhul kasutud. Kui poptäht Britney Spears 2008. aastal avaliku kokkuvarisemise üle elas, külastas dr Phil teda haiglas ning kuulutas nähtust ka avalikkusele. Spearsi pere pressiesindaja sõnul murdis teledoktor pere usaldust. “Selle asemel et olukorda kergendada, põhjustas staarpsühholoog lisakahju.”

Skandaale on dr Philil olnud aastate jooksul teisigi – neis kõmulisemaid Sara Morrisoni nimelise naise väide, et psühholoog puudutas teda sobimatult ning tüütas korduvate telefonikõnedega, kui ta alaealise tüdrukuna depressiooni tõttu tema hoole all oli.  

2017. aasta edukaimad teletähed

1. Dr Phil McGraw – 79 miljonit dollarit (jutusaatejuht, produtsent)

2. Ellen DeGeneres – 77 miljonit (jutusaatejuht, produtsent)

3.     Jerry Seinfeld – 69 miljonit (koomik, komöödiatäht)

4.     Gordon Ramsay – 60 miljonit (staarkokk)

5.     Ryan Seacrest – 58 miljonit (raadiosaatejuht, produtsent)

6.     Louis C. K. – 52 miljonit (komöödiatäht, koomik, produtsent)

7.     Judy Sheindlin – 47 miljonit (kohtusaatejuht)

8.     Kim Kardashian West – 45,5 miljonit (tõsielusarjatäht)

9.     Simon Cowell – 43,5 miljonit (talendisaate kohtunik, produtsent)

10.  Steve Harvey – 42, 5 miljonit (telesaatejuht, koomik)