Foto: Erakogu
Saund
19. juuli 2017, 19:07

Paul Neitsov ja Brigita Murutar õnnistasid oma uue kodu privaatkontserdiga sisse (40)

Muusikutest armastajapaar Paul Neitsov ja Brigita Murutar seadsid paari nädala eest end sisse oma esimeses ühises Tartu pesas. Uue kodu sisseõnnistamiseks korraldasid noored hubase kodukontserdi.

Neitsovi ja Murutari esimene ühine kodu asub ajaloolises Karlova linnaosas. "Olen seal põhimõtteliselt terve elu elanud. Vahepeal küll elasin Tallinnas," räägib Neitsov. "Ma ei tea, see on mingi puitmajade värk. Selline nunnundus sobib meile. Paneelmajas ei tahaks elada, me pole väga sellised inimesed, kes kuskil magalarajoonis elaksid," põhjendas Neitsov otsust just Karlova rajooni kasuks.

On siis uue kodu näol tegu ideaalse paigaga, kus ühine perekond luua ja end hästi tunda? "Jah, ma arvan küll. Praeguse seisuga kindlasti," sõnab Neitsov kindlalt. Mees räägib, et uue kodu osas palju kriteeriume polnud. Küll aga oli nii Paulil kui Brigital ideaalset korterit otsides üks ühine ootus - uues kodus peab olema saun! "Oleme mõlemad suured saunafännid," nendib ta.

Rõõmu ühise kodu leidmisest jagati ka võõrastega

Teisipäeva õhtul korraldasid Paul ja Brigita oma uues pesas kodukontserdi nimega "Põllulille suvi". "Mõtlesime, et see koht mis me saime on nii äge - hubane, mõnus ja ruumi on piisavalt, et väikest kontserti teha," sõnab ta. Paul räägib, et kuna kontserdipaiga näol on tegu nende enda elukohaga, oli ka kohtade arv piiratud. "Liiga palju inimesi ei mahu," nendib Neitsov. Nii oligi külalisi umbes 30 ringis. "Paljud soovijad jäid välja ka, kes ei jõudnud kohta piisavalt vara broneerida," nendib ta. Küll aga on temal ja Brigital kindel plaan korraldada samalaadne hubane esinemine 25. augustil.

Foto: Erakogu

Paul ei arva, et heauskselt oma koju võõraid inimesi kutsuda kuidagi riskantne oleks. "Me natuke mõtlesime küll, et äkki see on pisut veider. Aga tegelikult oli see väga mõnus! Inimesed olid väga toredad. Toodi lilli ja kingitusi - tõesti oli hästi armas," räägib Neitsov. Ka võõrustajad polnud kitsid külalistele lisaks muusikaelamusele meelehead pakkuma. "Brigita küpsetas koogi, kohvi ja teed tegime ikka ka - justkui oleks sõbrad lihtsalt külla kutsunud ja teinud neile väikese esinemise. Väga mõnus!" räägib ta.

Paul räägib, et suvi on möödunud tema jaoks töö tähe all ja kibekiirelt. "Pole arugi saanud, et aeg nii ruttu läinud on," naerab ta. Ta räägib, et koos Brigitaga on suvel plaanis anda siin-seal mitmeid kontserte. Lisaks on ees palju esinemisi koos ansambli Svjata Vatraga.

Brigita ja Paul on tuttavad 2014. aastast, mil mõlemad esinesid Eesti Laulu konkursil ning jagasid suisa ühist garderoobi. Brigita esitas võistlusel pala "Laule täis taevakaar", Paul mängis ansambli Wilhelm ridades kitarri. Tutvumisest tärkas esialgu sõprus, mis arenes edasi tõsisemaks suhteks alles mitu aastat hiljem. Märtsikuus noored kihlusid ja üsna pea on oodata ka perelisa.