Inimesed

Torino surilinal võib tõesti olla Jeesuse veri? (20)

LISA KOMMENTAAR

Moderaator korjas ära. Kirjutan uuest, Silutult ja jupikaupa.19. juuli 2017, 22:06
Poole tuhande aasta jooksul, mis roomlased Idaprovintsides võimutsesid hu.kati seal ristidel kümneid kui mitte sadu tuhandeid inimesi. Mä.ssulisi, or.je, igasuguseid ku-rjate.gijaid, van.denõulasi j.n.e. Kes tõendab, et see surilinna, kui too tõesti surilinaks osutub, just konkreetse isiku, Jeesuse ehk Ješua oma oli?
jätkuks19. juuli 2017, 22:10
Täpelt sama suure tõenäosusega võiks väita, et kui näiteks kusagil prü.gim.äelt peaks leitama mingi kõd.unenud nokamüts või saabas, et see kuulus just kuulsale maadlejale Ivan Podubnõile? Ja mitte kellelegi teisele!
Ka too su.rilina võis ju ükskõik kellele kuuluda. Ja suure tõenäosusega kuuluski. Mõnele teisele nendest kümnetest või sadadest tuhandetest huk.atutest. Siin räägib antud juhul mitte mõistus ja loogika, vaid fanaatiline usk. Usutakse seda mida tahetakse uskuda. Et just Jeesuse lina ning mitte kellegi teise!
jätkuks19. juuli 2017, 22:12
Ka too lina võis ju ükskõik kellele kuuluda. Ja suure tõenäosusega kuuluski. Mõnele teisele nendest kümnetest või sadadest tuhandetest. Siin räägib antud juhul mitte mõistus ja loogika, vaid fanaatiline usk. Usutakse seda mida tahetakse uskuda. Et tingimata just Jeesuse lina ning mitte kellegi teise!
VANA roomlane19. juuli 2017, 22:04
Poole tuhande aasta jooksul, mis roomlased Idaprovintsides võimutsesid hukati seal ristidel kümneid kui mitte sadu tuhandeid inimesi. Mässulisi, orje, igasuguseid kurjategijaid, vandenõulasi j.n.e. Kes tõendab, et see surilinna, kui too tõesti surilinaks osutub, just konkreetse isiku, Jeesuse ehk Ješua oma oli?
Täpelt sama suure tõenäosusega võib väita, et kui näiteks kusagil Ukrainas peaks prügimäelt leitama mingi kõdunenud nokamüts või saabas, et see kuulus just kuulsale maadlejale Ivan Podubnõile? Ja mitte kellelegi teisele!
ka too surilina võis ükskõik kellele kuuluda. Nendest kümnetest või sadadest tuhandetest hukatutest. Siin räägib mitte loogika vaid fanaatiline usk. Usutakse seda mida tahetakse uskuda.
paganad19. juuli 2017, 16:05
räägivad-ateistid,kes peale surma taevasse ei saa...
eh19. juuli 2017, 18:09
kuidas see oligi? Et õndsad on need, kes vaimult vaesed, sest nende päralt on taevariik? Vaat sellisesse taevariiki ma ei tahagi!
to paganad19. juuli 2017, 22:22
Tosina aasta eest arvutas keegi itaalia teadlane välja müütilise taeva ning põrgu temperatuurid. Võttes aluseks piiblis kirjutatu. Põrgu tmperatuuri arvutas ta välja väidetavate väävlijärvede ja katelde järgi. Väävel sulab temperatuuril pluss 119 kraadi celsiuse järgi. Väävel läheb keema ja aurustub 445 kraadi juures. Seega jääb põrgu temperatuur nende kahe arvu vahele.Taeva temperatuuri arvutas ta aga välja piiblis öeldud heleduste järgi ja avatas, et taevas peaks olema märksa kõrvetavam ning palavam paik kui on põrgu.
Ibrahim to paganad19. juuli 2017, 22:52
Kui kristlikku paradiisi sisse ei lasta, siis jääb alati võimalus aegsasti islami usku minna ning seega Allahi paadiisi sisse saada. Kristlik paradiis ongi piibli kirjeldusi uskudes veidi üksluine. Õndsad hinged saavad seal tiivakesed, pühakurõnga pea ümber, palmioksa lehvitamiseks ja kandle. Ning nad seisavad hordide kaupa oma Jehoova aujärje kõrval, tinistavad kandleid ja laulavad talle hosiannat, Igavesest ajast igavesti, Tuhandeid ning miljoneid aastaid, ilma mingi vahelduseta.
Allahi paradiis seevastu pakub silma ja muudki ilu. Olles ohtrate ojade ning purskkaevudega varjuline park. Seal teenivad inglid moslemite hingi, kandes nendele pidulaudadele vaagnaid roogadega. Ning neid lõbustavad taevased neitsid, tantsdies neile võrgutavaid tantse ning mängides kenasti pille. Aga usu eest langenule kingib Allah 9 taolist neitsit päriseks. Muuseas, need neitsid on erilised, sest tarkade hallihabemeliste mullade kinnituste järgi pidavat neil pärast iga vahekorda taas süütus taastuma.
nüüd19. juuli 2017, 15:54
jääb üle vaid võrrelda Jumala DNA-ga.
19. juuli 2017, 16:01
jä.nk.id läksid DNA järgi
huvitav et19. juuli 2017, 15:03
vuntsid ja juuksed on jäädvustunud aga noh kui kõrgemad jõud kõik võimalik
Juuli19. juuli 2017, 14:40
Ei ole kindlaks tehtud, et lina on noorem. Olen palju vaadanud dokfilme VIASAT hISTORY'st. Viimaste uurimuste kohaselt on lina vanem kui Jeesus, kuid seda lina on parandatud ja on uuemaid kohti. See on väga pikk jutt. Sest uurida saab seda ju väga harva. On lahti arutatud üksikuid kiude ja uuritud. Väga täpselt ei saa ju ka süsiniku dateeringuga kindlaks teha.
jeekim19. juuli 2017, 13:29
Kes on Jeesus? Kas keegi on kunagi teda näinud? Kas väljamõeldud isikul saab üldse verd olla? Kus elavad need Jumalad ja kus elas Jeesus? Ei ole ühtegi tõeselt võetavat infot nende kohta. Kõik on kunagi ammustest aegadest ülikute väljamõeldis, et rahvas endale allutada ja vaos hoida. Ka praegu kehtib sama.
19. juuli 2017, 16:04
ma praegust vaatasin üle vasaku õla
19. juuli 2017, 22:16
lingiabi19. juuli 2017, 10:53
et viidet siin ei ole, lisan sellegi: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0180487 - põgusalt seda vaadates ei väideta seal, et justnimelt Jeesus on olnud selles linas, vaid seda, et jälg on jäänud inimesest, keda ilmselt on piinatud. Eks neid ole inimkonna ajaloos väga palju olnud ja - paraku, on siiani.
Sinivereline19. juuli 2017, 12:52
Kindlasti oli inimene seal sees ja võis ka Jeesus olla.
Küsimus on, et milline? Ja mida see annab?
19. juuli 2017, 16:05
matsu19. juuli 2017, 10:15
ainult teised teadlased on jälle teinud kindlaks, et see lina on sajandeid noorem.
19. juuli 2017, 16:05
pidi olema paarsada aastat vana